A Fényflotta újabb tagja – elindult a decemberi adománygyűjtő Mikulástroli

A Fényflotta újabb tagja – elindult a decemberi adománygyűjtő Mikulástroli

Bár idén nem oszt szaloncukrot a gyerekeknek, az adományokat, ha lehet, még a korábbiaknál is jobban várják.

December 5-én, szombaton délelőtt indult útjára a fővárosban az ünnepi díszbe öltöztetett Mikulástroli, aminek a fedélzetén a Mikulás és a Krampusz várja az utasokat.

A fénytroli nem csak egy látványos ünnepi eleme a fővárosnak – a Budapesti Közlekedési Központ és a BKV Zrt. az idén is csatlakozott a Baptista Szeretetszolgálat 17. alkalommal meghirdetett adománygyűjtő kampányához, így a cipősdobozba csomagolt ajándékok a Szeretetszolgálat részére gyűlnek. Az összegyűjtött ajándékok Magyarország legszegényebb, legtávolabbi részeibe is eljutnak, hogy megörvendeztessék a gyerekeket.

Fotó: BKK

December 19-ig a 72M, a 75-ös, a 76-os, a 77-es, a 80-as és a 83-as trolibusz vonalán utazhatunk a Mikulással, és vihetünk ajándékot a rászorulóknak, utána a Mikulástroli december 20-ától második Fénytroliként közlekedik tovább a megszokott napi közlekedés részeként, január 6-ig, szerdáig. És miért második? Idén a csuklós Mikulástroli mellett idén egy szóló trolibusz is teljes ünnepi pompában járja a várost már december 5-étől. 

Fotó: BKK

A járatok közlekedési rendjéről az alábbi linken, indulási időpontjairól pedig a BKK menetrendjéből, a trolibuszok ikonjára kattintva lehet tájékozódni.

Forrás: BKK közlemény