Stream előadások decemberben a Radnóti Színházból

Stream előadások decemberben a Radnóti Színházból

A Radnóti Színház oldalán számos nagysikerű előadást lehet megnézni decemberben élő stream közvetítéseken keresztül. A színdarabok kínálatában olyanokat találni, mint az Iván, a rettenet, a Castel Felice, vagy a MOLIÉRE – The passion, szilveszter estéjén pedig a Csapodárok.

A járványhelyzet és a színházak bezárása miatt a legtöbb teátrum online programkínálattal készül közönségének. Több streaming platformon is követhetjük az előadásokat, mint például az E-színház vagy a SzínházTV, ráadásul vezető budapesti kőszínházak repertoárjából csemegézve. Decemberben a Radnóti Színház is izgalmas darabokat tűzött az éter műsorára.

„Legyen a kanapéd a színházi páholy!” – hirdeti online előadásait a teátrum, amelyeket az E-színház felületén lehet a nappalinkból követni. A virtuális repertoárban helyet kapott ifj. Vidnyánszky Attila Iván, a rettenet c. drámája, Valló Pétertől a Castel Felice, de valóban a kanapéról nézhetjük meg Hegymegi Máté MOLIÉRE – The passion c. rendezését is.

Részlet az Iván, a rettenet c. előadásból (Fotó: Dömölky Dániel)

Az év vége felé közeledve sem maradunk tartalmas programok nélkül: december 29-én Bagossy László rendezésében láthatjuk Térey János Asztalizene c. keserű hangulatjelentését a 21. század első évtizedének Budapestjéről. Másnap a színArany c. előadásban olyan versek kerülnek terítékre, amelyek középpontjában nők állnak – méghozzá a teátrum négy kiemelkedő színésznőjének tolmácsolásában (r.: Szilágyi Bálint).

Részlet a MOLIÉRE – The passion c. előadásból (Fotó: Dömölky Dániel)

Szilveszter estéjére is a képernyő elé szegezi a nézőket a Radnóti: este 20.00 órától látható az idei évad egyik új bemutatója, a Csapodárok. Ruzante A csapodár madárka c. komédiájából Peer Krisztián készített friss, magával ragadó átiratot, amit Szőcs Artúr állított színpadra. Szereplők: Rusznák András, Bálint András, Sodró Eliza, Pál András és Baki Dániel.

A Radnóti Színház teljes online programkínálatáért látogassatok el a színház oldalára!

Részlet a Csapodárok c. előadásból (Fotó: Dömölky Dániel)