Indul az új Duna-sétány építése – ősszel már andaloghatunk az új stégeken Pesterzsébeten

Indul az új Duna-sétány építése – ősszel már andaloghatunk az új stégeken Pesterzsébeten

A hétvégente nyitott rakpart népszerűsége is mutatja, mekkora szükség van ezekre a vízközeli helyekre. A Gubacsi hídtól a jódos-sós gyógyfürdő mögött egészen a Vizes játszótérig, majd egy kilométer hosszan készül a part menti sétány, látványos stégekkel, hangulatos pihenő részekkel.

Az eddig kerítésekkel szabdalt, nehezen megközelíthető és elhanyagolt parti területen a kivitelező hamarosan elkezdi a munkálatokat, hogy októberben már a kész sétányon élvezhessék az őszi napsütést a helyiek. 

Kép forrása: pesterzsebet.hu

A Duna-sétány célja, hogy kulturált, esztétikus környezetben kínáljon víz- és természetközeli élményt minden idelátogató számára. Nem csak a terület megközelíthetőségén javítanak, de a funkciók is változatosak lesznek. A tervek között szerepel nyugodt pihenőrészek kialakítása, közösségi terek létrehozása (a vírus után milyen jó lesz itt találkozni) illetve amit nagyon várunk – izgalmas, stéges megoldások is lesznek. A környék eddig is sokat változott, nem csak a teljes körűen felújított unikális jódos-sós fürdő lendíti a helyi turizmust, de a közeli  Hullám Csónakházak közül mostanra négy új funkciót kapva megújult, és tervben van az evezősturizmus fellendítése is. 

Kép forrása: pesterzsebet.hu

A sétány kialakítása és az ötletelés közösségi tervezéssel valósult meg, az anyagi hátteret Pesterzsébet Önkormányzata a Fővárosi Önkormányzat TÉR_KÖZ pályázatának támogatásával teremtette elő. 

Kiemelt kép forrása: pesterzsebet.hu