Terasznyitási segítség a fővárosban

A következő hetek, hónapok nyitási tervei között szerepel a budapesti vállalkozók és a vendéglátóipar megsegítése. A Fővárosi Önkormányzat a várva várt újranyitás kapcsán szeretné támogatni a vendéglátóipari szektor vállalkozóit, illetve szeretne lehetőséget biztosítani, hogy egymástól biztonságos távolságot tartva találkozhassanak egymással az emberek.

A jelenleg vendéglátóipari szempontból nem hasznosított és/vagy nem használt Fővárosi tulajdonú közterületekre, érvényes kereskedelmi és egyéb hatósági engedéllyel rendelkezők terasznyitási kérelmet adhatnak be. Ezeket a Főváros eseti bizottságban kiemelten tárgyalja, és amennyiben nincsen közlekedési vagy lakossági akadálya, úgy gyorsított eljárás keretében kiadják a területfoglalási engedélyt az adott kérelmezők részére.

Fontos azonban, hogy az engedély kiadásához meg kell felelni az ún. településképi szabályoknak, illetve közparkban, zöldterületen, kiemelt nemzeti emlékhelyeken, a járművek forgalmát biztosító úttesten vagy a várakozásukra kijelölt területen, továbbá a tömegközlekedési járműre történő várakozás céljára közterületen elkülönített területen való közterület-használatra a fenti kedvezmény nem vonatkozik.

Terasznyitási segítség a fővárosban
Nyitás előtt – Fotó: Soós Bertalan

Bővebb információ és felvilágosítás a Budapest Brand nZrt. elérhetőségein:
Hotline: +36 1 318 8718
E-mail: turizmus@budapestbrand.hu

Borítókép: Soós Bertalan