Podcast: A színház ne legyen múzeum!

A Városmajori Szabadtéri Színpad 2020-ban új ügyvezető igazgatót kapott – Benkő Nóra színművész személyében. Az első szezon a pandémia és a gyors nyitás jegyében telt el. A másodikra talán egy kicsit többet lehetett készülni, és a program is az új vezetés elképzeléseit tükrözi. A 2021-es újdonságokról beszélgetett Benkő Nórával Veress Dóri és Gellért Gábor, a Budapest Te+Én podcast műsorvezetői. A programból egy izgalmas ősbemutatót ki is emeltünk, hiszen a Shakespeare–Beck Zoli–színészhallgatók írócsapat új „Ahogy tetszik” előadással rukkol elő szeptember 19-én.

P O D C A S T – Hallgasd meg!

Podcast: A színház ne legyen múzeum!

Nóra mesélt arról, hogyan indult neki a munkának…

Felújítottuk a nézőteret, ami egy hatalmas lépés volt. A 70-es évektől itt kissé kényelmetlen narancssárga székek voltak és murva. Idén már galambszürke székek lesznek és kulturált körülmények. Ez nagy változás! De a legfontosabb változás a tartalom. Az volt a célunk, hogy a színház nálunk ne múzeum legyen, reflektáljon arra, ami a világban történik. Mai színházat, élő, izgalmas programokat szeretnék idehozni.

Shakespeare új „Ahogy teccik” előadása is az új koncepció jegyében született…

Az Ahogy tetszik előadást fiatal színésznövendékekkel és Beck Zolival, a 30Y vezetőjével raktuk össze. Az előadást elsősorban a fiataloknak ajánljuk, várjuk őket a nézőtérre. Fontos volt számomra, hogy fiatalok legyenek a színpadon is. Ne legyen nagy korkülönbség azok között, akik nézik a darabot, és akik játsszák.

Podcast: A színház ne legyen múzeum!
Beck Zoli

Beck Zoli lelkesen látott munkához…

Szerintem írtam a darabba 11 világslágert, már ezért érdemes lesz eljönni a Városmajorba. A viccet félretéve… Ezt a munkám nemcsak a 30Y rajongóknak ajánlom. Sőt, bizonyos értelemben most nagyot ugrottam. Például írtam két hip-hop közösségi dalt. Ritkán írok ilyet. A többi szerzeményt én énekeltem fel mankónak. Ennél a két dalnál megkértem Horváth Kristófot (Színész Bob), hogy ezeket vállalja be. Bennem nincs meg az a flow. Ha én csinálom, az úgy hangzott volna, ahogy egy oldschool hippizenész elképzeli, hogy milyen a rap. Persze ő sem rappelte fel a dalokat, inkább összehozott egy egész napos próbát, és együtt alakította ki a rapbetéteket a fiatalokkal.

Podcast: A színház ne legyen múzeum!

Benkő Nóra nagyon hisz a szezon sikerében…

Változatos szezonra készülünk. Izgalmas színházi előadások, ősbemutatók, vidéki és határon túli színházak vendégjátékai. Koncertek, gyerekkoncertek, kertmozi popcornnal és üdítővel. Mindenki megtalálhatja a kedvére valót.

Ami még megtudhattok a podcastból: Mindent a programokról!