Prokopp Dóra: Menj tovább, és keresd, hogy még mi vagy…

Prokopp Dóra, médiaszemélyiség és gondolkodó Veress Dóri és Gellért Gábor vendége a Budapest Te+Én podcastben. Ha végignézzük a pályáját, nagyon lendületes, szerteágazó pályaívet figyelhetünk meg. Orvosi egyetem, két év mentőzés, Szerencserék („jócsaj”), filmes magazinok, 4 gyerek, csatornaigazgató (Filmmúzeum, TV-Paprika, TV Deko), Pastrami étterem, Access Consciousness módszer, Főfotó (kávézó és fotósbolt). Ami azonban végigkíséri a pályáját, az emberekkel való kapcsolatépítés, a testi vagy lelki segítség nyújtása.

Prokopp Dóra: Menj tovább, és keresd, hogy még mi vagy…
Prokopp Dóra: „Mindenki és minden lehet gyógyító a világon.”

Megkérdeztük, hogy szokott-e még gyógyítani

Az, hogy én nem vagyok gyakorló orvos, nem jelenti azt, hogy elfordultam a szakmától. Mindenféle módon frissítem a tudásomat, próbálok haladni a korral. A családomat nem küldöm orvoshoz, megpróbálom megoldani a problémákat. A négy gyerekem folyamatosan adott „beteganyagot” a középfülgyulladástól a pszichológiai problémákig. És ha az ember orvos, az élet mindig dobja elé az eseteket. Fontos volt, hogy megtanultam újraéleszteni, mert például édesapámmal ezt megtettem, és ha így nézzük, akkor már ezért megérte a rengeteg tanulás.

P O D C A S T – Hallgasd meg!

Egyébként a gyógyító szóról is van saját véleménye…

Mindenki és minden lehet gyógyító a világon. Lehet egy kisbaba is gyógyító, akinek a mosolya gyógyít, vagy egy szép virág, amelynek látványától megbolondulnak a molekuláid. Igazából mindenki gyógyító, akinek van egy jó szava a másikhoz. Az élet arról szól, hogy fedezd fel magad, és nézd meg mi működik jól az életedben. Innentől pedig nincs vége, nincs megállás. Nincs az, hogy eldöntötte az a kislány ötödikben, hogy orvos lesz, és egész életében ezt a döntését viszi végig. Az ember mindig magát keresi és nincs olyan, hogy végleg megtalálod! Menj tovább, és nézd meg, hogy még mi vagy. Amikor az ember az életközépi válságig elér, végiggondolja az addigi életét, és gyakran az mondja magában, „húha, ezt másképpen csináltam volna.” De mi van, ha ezt a számvetést nem kell kivárni? Akár mindennap megkérdezhetjük magunktól, „szeretem a jelenlegi életem, vagy kíváncsi vagyok, mi van azon túl?”

Elsajátította az Access Consciousness módszert, és a segítségével alakítja az életét…

Ez a módszer tulajdonképpen egy nézőpont. Az a kérdés, hogy egy helyzetre úgy nézek rá, hogy teszem azt éppen egy bevásárlóközpont parkolójában állok három cekkerrel a kezemben, és semmilyen apró nem csörög a zsebemben, miközben haza kéne mennem vacsorát főzni a családomnak, vagy a Gellérthegy tetején állok, és nagy nyugalomban, felülről tudok rápillantani a problémáimra. Segít megoldásokat keresni és találni.

A Covid-járvány is arra késztette Dórát, hogy körülnézzen a világban, mit gondolnak a kutatók, tudósok a megoldásokról…

November óta mindent elolvasok az Invermectinről és a már kész kutatásokról. Mára nagyon sok orvos gondolja azt, hogy az Ivermectinre oda kell figyelnünk. Elindult egy gyógyszervizsgálat a Debreceni Orvostudományi Egyetem, a Korányi Kórház és a Dél-Pesti Orvoscentrum bevonásával. Várjuk azt eredményeket.

Mi a véleményed Budapestről?

Ahányszor átmegyek rajta, megállapítom, hogy nincs még egy ilyen klassz város a földön, mint Budapest. Imádom a pezsgését, amely lassan visszatérőben van. Remélem, hogy a családunk új budapesti helyszíne, a Főfotó kávézó, kiállítóterem és fotósbolt is szerepet játszik az újraindulásban.

Kérdések, amelyekre a podcastban még választ kapunk:

  • Akar-e még kezdeni valamit az orvosi diplomájával?
  • Mit gondol a közösségi médiáról?
  • Mennyire gondolja át a közösségi média világában a mondandóját?
  • Hogyan lehet egy beszélgetés vagy vita megszokott irányát megváltoztatni?
  • Milyen gyógyszerek segíthetik a Covid-járvány elleni harcot?