Szabadtéri mozizás a Városháza udvarán a Friss Hús fesztivál alatt

Május 27-én, csütörtökön indul a 9. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál, amelynek központi helyszíne a Toldi Mozi lesz. Ám a beltéri, termi vetítések mellett készültek szabadtéri mozival is a szervezők.

Minden este a 20.30-as, magyar versenyfilmeket és díjnyertes alkotásokat bemutató blokk a Városháza belsőudvarán lesz, reméljük addigra az időjárás is megenyhül. A versenyfilmes szekciókban idén összesen 31 magyar és 27 nemzetközi filmet nézhetünk meg, illetve extra blokkok is lesznek, mint a Queer Dreams melegfilmes szekció, a @Midnight horrorfilmjei, vagy épp a legizgalmasabb kortárs cseh rövidfilmek válogatása.

Szabadtéri mozizás a Városháza udvarán a Friss Hús fesztivál alatt
A kép illusztráció. Forrás: Budapest Városháza

Aki a Toldi mozi vetítésein szeretne részt venni, annak fel kell tudnia mutatni a védettségi kártyáját és egy személyit vagy útlevelet vele. A járványhelyzetre való tekintettel a Toldi mozi mellett idén itt a Toldi Távmoziban is lesznek előadások, hogy aki a szabályozások miatt nem tud, vagy a biztonság érdekében nem szeretne élőben mozizni, az online nézhesse a legfrissebb magyar és nemzetközi rövidfilmeket.

A fesztiválhoz kapcsolódóan a Városháza parkban egy kis plakátkiállítás lesz, ahol azt a 10, a versenyfilmekhez készült plakátot lehet megnézni, amelyik leginkább elnyerte a közönség tetszését.

Szabadtéri mozizás a Városháza udvarán a Friss Hús fesztivál alatt
Mozizás a Városháza udvarán mákjus 27-én. (Fotó: Kovács Tamás)