Újabb nyitások, és több korlátozás feloldása is várható

Újabb nyitások, és több korlátozás feloldása is várható

Ha a hétvégén 5 millióra emelkedik a beoltottak száma (bár ebben jelentősebb mértékben benne a még csak egyszer oltottak száma), akkor több járványügyi korlátozás feloldása is várható, derült ki a ma reggeli Kossuth rádiós bejelentésből.

Az előzetes ütemezés szerint a fővárosi strandok közül május 22-én, a pünkösdi hétvégén nyit a margitszigeti Palatinus fürdő, kültéri termál és beltéri medencéivel is, így a még hűvösebb idő esetén is ázhatunk a meleg vízben.

A járványügyi korlátozások közül várhatóan keddtől megszűnik a most még éjféltől érvényben levő kijárási tilalom, valamint eltörlik a közterületi maszkviselést. A szabadtéri egyéni és csoportos sport újra szabad lesz, és emelkedik a rendezvények engedélyezett létszáma is. A magán és családi rendezvényeken akár 50-es is lehetnek korlátozások nélkül, a lagzikon 200 fő vehet részt. A nagyobb rendezvények közül a zárt térben levőkön a részvétel csak védettségi igazolvánnyal lehetséges, a szabadtéri eseményeken már akár 500 fő is lehet, de a zenés, bulis rendezvényeken szintén kötelező a védettségi igazolvány. Ez azt jelenti, újra lehetnek koncertek, szabadtéri előadások, rendezvények is.

Azonban fontos, hogy a lazítások ellenére is mindenki tartsa be a józan ész szabályait, és azt se feledjük, hogy az első oltás után ugyan pár héttel kiküldött védettségi igazolványt használhatjuk, de a védettségünk a plasztikkártya ellenére sem teljes, azt csak a második oltás után érjük el.