7 izgalmas nyári program a Városmajorban

Június elejétől szeptember közepéig közel hetven programmal várja visszatérő és új vendégeit Buda hangulatos nyári színháza, a Városmajori Szabadtéri Színpad. Egyebek mellett különleges koncertekkel, zenés és prózai színházi előadásokkal, gyerekprogramokkal és filmvetítésekkel várják vendégeiket. Most ebből a színes felhozatalból válogattunk.

Bess Wohl: Válaszfalak – ősbemutató
június 18.

Megnyugtató, ha az ember szülei évtizedek után is békében, szeretetben élnek együtt. Szinte egyszerre lélegeznek, ismerik egymás minden mozdulatát, fel vannak készülve minden sóhajra, horkolásra, tüsszentésre. Most új otthonban kezdenek új életet, hiszen a gyerekek felnőttek, élik a saját életüket. Vagy ez mégsem ilyen gömbölyű? Lehet, hogy ők is ugyanolyanok, mint bárki? Tele beteljesítetlen tervekkel, viszonzatlan érzésekkel, eltitkolt frusztrációkkal? Kern András és Hernádi Judit csodálatos párosa újra a Városmajori Szabadtéri Színpadon!

Cseh Tamás – Váróterem
június 19.

A különleges műsor sokkal inkább egy szcenírozott előadás, amelynek Cseh Tamás dalai adják az ívét. Az újjáélesztett és újraértelmezett Cseh Tamás-legenda a Bonus Track Band és tíz másik színész kíséretében látható – most először – a Városmajorban! A zenés előadásban többek között Jordán Adél, Keresztes Tamás, Ónodi Eszter és Trokán Nóra is felbukkan.

Az Alma Együttes családi koncertje
július 3.

Idén nyáron a városmajorba érkezik az ország legkedveltebb gyerekzenekara, az Alma Együttes, és elszánt tervük, hogy felszántsák színpadot. Az zenekar kezdetben felnőtteknek zenélt, de egy véletlen felkérés kapcsán olyan sikeres gyerekkoncertet adtak, hogy azon nyomban több másik felkérés is érkezett, és rövid időn belül azon kapták magukat, hogy már csak szinte gyerekkoncertjeik vannak. A csapat számos Fonogram-jelöléssel, arany- és platinalemezzel, a zenekarvezető Buda Gábor által komponált dalok pedig több mint 275 milliós Youtube-letöltéssel büszkélkedhetnek.

Halas Dóra-Nagy Fruzsina-Soharóza: Dalok a kamrából
július 7.

A Dalok a Kamrából Mautner Zsófi gasztroblogger konzulensi közreműködésével jött létre, aktualitását pedig az adja, hogy olyan témákat dolgoz fel mind zeneileg, mind pedig vizuálisan, amelyek a karantén alatt megváltozott gasztronómiai szokásainkhoz kötődnek. A Soharóza kórus a gasztrokoncerten körbejárja a sütési-főzési szokások átalakulását a nagymama módszerektől az aktuális hipszter trendekig, a takeaway-kultúrát, és a karantén-lét sok más elemét.

Zöld könyv – Útmutató az élethez
július 20.

A filmvetítések tavalyi hatalmas sikerére való tekintettel a Kertmozi programsorozat idén is folytatódik: 12 héten keresztül klasszikus hazai és nemzetközi filmekből csemegézhetnek az érdeklődők. Az izgalmas felhozatalból most a Zöld könyv című filmet ajánljuk. Tony Lip egyszerű, ugyanakkor jó lelkű fickó, az a típus, akinek a problémamegoldó készsége kimerül az „előbb ütök és csak aztán kérdezek” módszerben. Egy kis mellékes reményében elvállalja, hogy egy afroamerikai zongorista, Don Shirley sofőrje lesz, aki Amerika déli államaiba indul turnézni, oda, ahol a helyiek nem látják szívesen azokat, akiknek más a bőrszíne. Innen kezdve felgyorsulnak az események, a nagyszerű történet erejét pedig megsokszorozza Viggo Mortensen és Mahershala Ali csodálatos alakítása.

“Az Időmanó kalandjai” – Bíró Eszter családi, interaktív koncertje
július 31.

Miért baj, hogy az Időmanó ügyetlensége folytán összetörik a különleges világóra? Mert emiatt az időjárás, az évszakok, és a hét napjai is összekuszálódnak! Meg kell találni a szerkezet elgurult darabjait, hogy helyreálljon az idő. Ehhez a gyerekek segítségére van szükség, hogy az Időmanóval együtt kiderítsék, mely évszakban fürdünk a Balatonban, melyik nap az első a héten vagy hogy mikor jön a Mikulás. Az Időmanó szerepében a Fonogram-, Gundel művészeti, és Érték-díjas énekesnő, színésznő Bíró Eszter, aki játékosan tanítva vonja be a gyerekeket az előadásba.

Beaumarchais: Figaro házassága
augusztus 30.

A Sevillai borbély történetének folytatásában egy arisztokrata, Almaviva gróf szemet vet Rosinára, egy – nevezzük így – polgárlányra: majd, számos ármány és huzavona után oltár elé vezeti, felrúgva a saját osztálykorlátait. Az ármányok, ellenármányok, és egyéb huzavonák során a legfontosabb segítője Figaro – maga a címszereplő, a sevillai borbély, egy polgár, sőt, még annál is rosszabb, egy szakmájához értő, abból megéldegélő kézműves. A Budaörsi Latinovits Színház előadását Alföldi Róbert rendezésében láthatják a Városmajor nézői.

Bővebb információ és további előadások a Városmajori Szabadtéri Színpad oldalán találhatóak.