Hajóval a Lánchíd helyett

Június 16-tól a Lánchidat pótlandó, menetrend szerinti átkelő hajó köti össze Pestet és Budát. A BKK és a Mahart gyalogosokat, kerékpárosokat és kutyát is szállító hajója naponta, reggeltől estig közlekedik.

Június 16-tól a Lánchídra jó ideig akkor sem mehetünk fel, ha nagyon akarunk, mert megkezdődik a teljes lezárással járó felújítás; se autó, se bicaj, se gyalogos. Azonban két keréken és két lábon egészen sajátos perspektívából csodálhatjuk majd a munkálatokat: a BKK és a Mahart ugyanezen a napon indítja Lánchíd átkelőhajóját a pesti Akadémia 1-es ponton és a budai a Jégverem utca között. A hajó a Jégverem utcai pontonról minden nap reggel 7 órakor indul, míg az Akadémiától reggel 7:15-kor. Az utolsó fuvar Budáról este 8 órakor, Pestről negyed 9-kor startol.

„A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) havi-, vagy az egy hónapnál hosszabb érvényességű bérleteit hétfőtől péntekig elfogadjuk” – tájékoztatta az enbudapestem.hu-t a BKK. Szombaton és vasárnap, illetve bérlet hiányában az utasoknak az átkelésért fizetni kell.

A jegyek 2 éves kor felett, átkelésenként 500 forintba kerülnek. A kerékpárért 300 forintot kérnek egy útra, míg kutyáért, macskáért, és egyéb kisállatért szintén 300 forintot kell fizetni. Jegyek készpénzért és kártyával a hajón vásárolhatók.

Kiemelt kép: Nyirő Simon/BKK