Nekem a Nagykörút…

Meséld el a Te Nagykörutadat! – történetíró pályázat indul

A Nagykörút megújításához nem csak technikai kérdésekkel, hanem az emlékeinkkel is foglalkozni kell – ezért a Budapest Brand történetíró pályázatot indít, melyben most vagy egykor a körúton lakó, ide vásárolni, dolgozni, kikapcsolódni járó budapestiek történeteire kíváncsi.

A pályázatra 200-2000 karakter hosszúságú személyes történeteket, emlékeket várunk, melyek a Nagykörúthoz kapcsolódnak. A 10 legjobb pályamű szerzői Budapest Restart Card városkártyát kapnak ajándékba, mely a klasszikus Budapest Card minden szolgáltatása mellett kedvezményes szállodai szolgáltatást, valamint ingyenes fürdő és strand belépőt tartalmaz.

Ezen kívül a legjobb történetek megjelennek az enbudapestem.hu oldalon, valamint bekerülnek a Városháza Kiadó gondozásában idén megjelenő könyvbe, mely a Nagykörút közel 120 éves történetét dolgozza fel.

A pályázattal párhuzamosan közösségi ötletpályázat is indult a Nagykörút újratervezésére. Ennek keretében a Fővárosi Önkormányzat várja a szakemberek és az érdeklődő lakosság fejlesztési javaslatait egy zöld, hangulatos és élhető Nagykörúttal kapcsolatban. A pályázaton olyan konkrét ötleteket, terveket várnak, melyek illeszkednek a Nagykörút megújításának közösen meghatározott jövőképéhez, és a Nagykörút teljes pesti oldalát, vagy akár egy-egy kiválasztott szakaszát érintik.

Nekem a Nagykörút…
A pályázatra bármilyen, a Nagykörút egészéhez, vagy egy-egy részletéhez kapcsolódó történetet várunk. (Fotó: Fortepan/Magyar Rendőr)

Részletek

A pályázat 2021. augusztus 3-ig tart, a pályaműveket a tartalom@budapestbrand.hu címre várjuk „Nekem a Nagykörút” tárggyal.