Performansz a belvárosban Kováts Adéllal

Ugyan hivatalosan évadot zárt a Radnóti Miklós Színház, a próbák nem álltak meg: 2021. szeptemberében elsőként a Vad nyomozókat mutatják be a Radnóti Tesla Laborban, amelyre a nyári hőség ellenére is kitartóan készül a társulat.

Performansz a belvárosban Kováts Adéllal
Kováts Adél / Forrás: Radnóti Színház

Kelemen Kristóf rendező a performansz és a színházi előadás határvidékeit járó korábbi kísérleteihez híven most június 25-én délelőtt, egy forgatás erejéig Budapest utcáira költözteti a mexikói nagyregényből készülő előadás próbafolyamatát.

A regény hősei szenvedélyes kutatói az életnek és a művészetnek, miközben a pusztulás képei között kell túlélniük. Ezzel összhangban Francis Alÿs mexikói művész előtt tisztelegve a Paradox of Praxis 1 (Sometimes making something leads to nothing) című performanszától inspirált utcai akcióra készül a csapat Kováts Adéllal.

Az alkotók ezt az akciót jelenkorunk olvadó társadalmi és globális körülményei ellenére munkájukat fáradhatatlanul és hiábavalóan végző embertársainknak dedikálják. A városi tereket bevonó, az általános közérzetre sokrétű asszociativitással rezonáló performansz a készülő előadás része.

Az esemény június 25-én, péntek délelőtt 10.00 óra körül a Margit híd budai hídfőjétől indul Kováts Adéllal, és a Radnóti Tesla Labort környező utcákban ér véget.

Forrás: Radnóti Színház