Zöldebb rakparti sétány lesz a Margit hídig – június 7-én indulnak a munkálatok

A közvetlen folyópart a város egyik legszebb panorámáját kínáló útvonala, amely tavaly óta hétvégente a gyalogosoké, sportolóké, bringásoké – ilyenkor egybefüggően lesétálhatunk a Szabadság hídtól egészen a Margit hídig. A hétköznapokon azonban elég hiányos a zöld, korzózós rész, ezt orvosolják most. 

Több nagy fővárosi felújítás is indul a nyárral, a Lánchíd és a Blaha Lujza tér felszíni átalakításáról már írtunk is. A pesti alsó rakpart gyalogosbarát megújításának első lépéseként a Kossuth tér és a Margit híd között szakasznak állnak neki június 7-én. 

Zöldebb rakparti sétány lesz  a Margit hídig – június 7-én indulnak a munkálatok
Fotó: Bódis Krisztián
Zöldebb rakparti sétány lesz  a Margit hídig – június 7-én indulnak a munkálatok
Kép forrása: Budapest Városháza

Az Idősebb Antall József rakpar​t átépítésével ezen a szakaszon egybefüggően sétálhatóvá válik a Duna partja. Megszüntetik a kihasználatlan burkolt felületeket, amelyek ma még feleslegesen foglalják a Duna melletti értékes területeket és 35 fa telepítésével egy zöldebb, árnyékosabb környezetet alakítanak ki. A lépcsős partfal megmarad, azonban a Garibaldi utcai rámpa támfala beljebb kerül. A világörökségi védett látkép nem sérül, sőt, az új járdának köszönhetően séta közben is gyönyörködhetünk majd abban. A munkálatokat várhatóan 2021 végén fejezik be.