Fiatal tehetségek, friss hangok a Budapest BonBon #2 programjain

A Budapest BonBon programsorozat izgalmas és rendhagyó programokkal várja vendégeit a főváros 23 kerületének egy-egy pontján az utolsó augusztusi hétvégén. Két fellépő zenekarral készített interjút Veress Dóra és Gellért Gábor a Budapest TE meg ÉN podcastban: Kaptay Annamari és Finta Míra, a Bored Groupies két tagja és Nóvé Soma, a Middlemist red, a Mordái és más zenei formációk énekese volt a stúdióvendég ezen a héten.

Fiatal zenészek, magabiztosak és tehetségesek.

Fiatal tehetségek, friss hangok a Budapest BonBon #2 programjain
Bored Grupies: Kaptay Annamari és Finta Míra

Mari és Míra Bored Grupies megalakulásáról

Míra: A párjaink egy zenekarban játszottak, és elvittek minket egy koncertjükre Pécsre, hogy majd napközben sok időt fogunk együtt tölteni, de végül ez nem így alakult…

Mari: Általában ezek a próbák, beállások és back stage-ek nem túl izgalmas dolgok azoknak, akik nem vesznek részt benne. Szóval ott ismerkedtünk meg Mírával, és elkezdtünk viccelődni, hogy mi vagyunk a bored groupie-k. Aztán találtunk egy zongorát.

Míra: Annamari mondta, hogy ő egyébként klasszikus zongorát tanult, én meg mondtam, hogy én meg énekelgetek, és akkor kitaláltuk, hogy próbáljunk ki egy számot. Így született meg a zenekar.

Cukrászdában fognak zenélni a Budapest BonBon-on

Míra: Amikor a helyszín kiderült, rögtön mondtam Marinak, hogy ez nagyon jó lesz, mert a süteményekhez akármit veszünk fel, illeni fogunk. És ez a legfontosabb! (nevet)

Mari: Mindketten vizuális világokból jövünk, egyikünknek sem a fő projektje a zene, hanem mással foglalkozunk (Míra a Képzőművészeti Egyetemen tanul, Mari pedig ruhatervező), így mindig nagyon sok látvány-ötletünk van, amit meg akarunk valósítani a színpadon és a videókban.

Nóvé Soma egy Duna-parti bárban zenél szombaton a Budapest BonBonon

Ezen az estén egy akusztikus koncertet fogok adni, leginkább feldolgozásokat játszom majd, ’50-es ’60-as évekből country és blues számokat, népdalokat és egy-két saját dalt.

Fiatal tehetségek, friss hangok a Budapest BonBon #2 programjain
Nóvé Soma

Soma a zenei hitvallásáról

Én nagyából három éve kezdtem el új projekteket csinálni. Addig a Middlemist red volt az egyedüli zenekarom. Ahogy belekerültem a budapesti zenei közegbe, és egyre több sokszínű és tehetséges zenészt ismertem meg, egyre inkább az lett a célom, hogy minél többféle zenésszel játsszak együtt, és minél több zenei gondolkodást megismerjek.

Azt hiszem abban rejlik az én eredetiségem, hogy sok zenét ismerek, és folyton azt keresem, hogy távol álló pontokat, mondjuk egy Chet Bakert, aki egy jazz zenész, hogy tudnám kombinálni egy – mondjuk – elektronikus zenész munkájával. Azt hiszem akkor születnek az érdekes dolgok, és nem csak zenében, hanem az összes művészetben, amikor különböző kultúrák vagy művészi formák fuzionálnak. Nem feltétlenül illenek össze első látásra, de van egy ember, aki össze tudja hangolni azokat.

p o d c a s t:

A második Budapest BonBonon a Bored Groupies szombaton, a VI. kerületi Hisztéria Cremaria cukrászdában lép fel 18 órakor, Nóvé Somát pedig a Nocsak bárban hallgathatjátok meg, a XXIII. kerületben, szombat este 19 órakor. Részletes program: https://fb.me/e/1R8bQ1fZL

A podcastból kiderül még:

Bored Groupies:

  • Gyerekkori barátok-e a lányok?
  • Mari miért hagyta abba a zongorázást gyerekkorában?
  • Hogy jön össze Bach és Santana, vagy Kylie Minogue és Chopin a lányok zenéjében?
  • A Bored Groupies világhírű akar-e lenni?
  • Miért sikerül szomorúra minden Bored Groupies dal videója?

Nóvé Soma:

  • Hogy állt össze a Middlemist red?
  • Miért csak a basszgitárosukat vették fel a Kőbányai Zenei Stúdióba?
  • Miért nem bánja Soma, hogy autodidakta úton tanult zenélni?
  • Milyen frontembernek látja magát Soma?
Fiatal tehetségek, friss hangok a Budapest BonBon #2 programjain

Borítókép: Papp Fanni