Hova menjek, mit csináljak? Hétvégi budapesti programajánló: augusztus 13-15.

Augusztus második felében kicsit mindig kiürül a város, mindenki az utolsó szabadságát tölti, ennek ellenére amikor szétnéztünk, csak úgy dúskálhatunk a jobbnál jobb programokban. Városi séták, koncert- és fesztiváldömping, és izgalmas gardrób és vintage vásárok. 

Kolorádó Fesztivál 2021

Az elmúlt másfél-két év bizonytalanságai után idén végre van újra Kolorádó. Ugyan már két napja, szerda este óta dübörögnek a programok, de aki hétvégén egy igazi bulis kikapcsolódásra vágyik, még veheti Nagykovácsi felé az irányt. A budai erdők mélyén garantált a fesztiválhangulat és a jobbnál jobb fellépők. 

Hova menjek, mit csináljak? Hétvégi budapesti programajánló: augusztus 13-15.

Fontos azonban, hogy a jelenleg hatályos jogszabályok értelmében a rendezvényre történő belépés védettségi igazolvány felmutatása mellett lehetséges.

Vágyott szépség – Preraffaelita remekművek az MNG-ben

Művészek, akik felforgatták az életet – gyönyörű képeiken a vallások, mítoszok és legendák éteri alakjaiban a kor legégetőbb társadalmi, szociális kérdéseit feszegették. A kiállítás egyszerre mutatja be a szépség keresésének útjait, és az alkotók életét is, akik bizony a viktoriánus erkölcsökhöz mérten szabados életvitelükkel, rendhagyó életmódjukkal, forradalmi technikai és témabeli újításaikkal meg- és felrázták a korabeli világot.Még augusztus 22-ig megnézhetedVágyott szépség – Preraffaelita remekművek kiállítást a Magyar Nemzeti Galériában, nem érdemes kihagyni.

Hova menjek, mit csináljak? Hétvégi budapesti programajánló: augusztus 13-15.

Női tekintetek Józsefvárosban –  közösségi szubjektív térképkészítés

Izgalmas óriás térkép születik a nyolcadik kerületről –  a három alkalmas eseménysorozat keretében elsőként most szombaton a Mátyás téren várják azokat a VIII. kerületben élő/élt/dolgozó/vagy csak sűrűn erre járó nőket, akik kedvet éreznek egy közös szubjektív Józsefváros-térkép megalkotására. A térképen rajzzal, fotókkal, kis írásokkal összegyűjtik a személyes történeteket, kedvenc helyeket, gyerekkori emlékeket, a kerülethez kapcsolódó a gondolatokat, tapasztalatokat és érzéseiket. 

Hova menjek, mit csináljak? Hétvégi budapesti programajánló: augusztus 13-15.

KÉK Városi Séták x Othernity: Teherelosztó 2.0

Újépítés és újjáépítés a Várban – hatalmas küzdelem folyt a Várnegyed legizgalmasabb szocmodern épületének megmentéséért, de hiába, a Teherelosztó nincs többé… A tavalyi nagy sikerű sétasorozat új lendületet vett most, a programok középpontjában a nemrég megnyílt Velencei Építészeti Biennálé magyar pavilonjában, az Othernity-ben bemutatott 12 budapesti épület áll. 

Hova menjek, mit csináljak? Hétvégi budapesti programajánló: augusztus 13-15.

Jelen esetben a Teherelosztó esetéből kiindulva megismerkedhetünk a budavári örökségvédelem kiemelt példáival és különféle mintáival: rövid sétánkon látni fogjuk a különféle korszakok eltérő hozzáállásait, de az is kiderül, hogy azért maradt még Virág Csaba-épület a Várban! 

  • MIKOR:  augusztus 15. vasárnap, 16:00 – 18:00
  • HOL: Várnegyed, Bécsi kapu tér
  • Részletes infók ITT. A sétán való részvételhez védettségi igazolvány szükséges. 

Gardrób Közösségi Vásár 

Kinek ne lenne otthon jópár olyan ruhadarabja, amely már évek óta szomorúan, hordás nélkül árválkodik a szekrényben? Megunt, kinőtt, sosem vett fel darabok, amit mégis sajnál kidobni, mert többre érdemesnek tartja őket annál? Ilyen lamentálásból nőtt ki egy hirtelen gondolattól vezérelve a ruhavásár ötlete is, ahol magánemberek adják el a saját darabjaikat. Ahogy a szervezők írják, az ötlet egészen egyszerű: Ti hozzátok a ruhákat, táskákat, kiegészítőket, csecsebecséket, mi adjuk a helyszínt és a közösséget.

Hova menjek, mit csináljak? Hétvégi budapesti programajánló: augusztus 13-15.
  • MIKOR: augusztus 14, szombat, 10.00-15.00
  • HOL: ELTE Gömb Aula, bejárat és regisztráció: 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A
  • Részletes infók ITT. 

Belépés csak érvényes VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL.

BG BudaPest GardróbVásár

Még nincs vége a nyárnak esti bulik, esküvők, hétvégi Balaton, vagy csak úgy… aki még frissíteni a nyári ruhatárát, a Doboztan megrendezett nagyszabású Gardróbvásáron még megteheti. Nem kell azonnal fast fashion boltokba rohanni, és a környezetet elképesztően terhelő módon a legújabb darabokat beszerezni – sokkal izgalmasabb és nem utolsó sorban fenntarthatóbb a kincsvadászatnak ez a módja. 

VÁROSMAJOR vásár 

Aki inkább színes-szagos nyárvégi dizájnvásárra látgatna el a héten, a városmajori Majomhoz – Buda titkos kertjében Art & Design Market keretében ezt is megteheti. Itt is lesznek hazai ruhatervezők, ékszerészek, sok-sok izgalmas kiegészítő. De aki nem a ruhatárát, hanem a lakását frissítené fel, az is talál itt lakberendezési tárgyakat, művészek, festők, grafikusok alkotásait. 

  • MIKOR: augusztus.14. szombat, 14.00-20.00
  • HOL: Majomhoz – Buda titkos kertje, Budapest 1122, Maros utca 56. 
  • Részletes infók ITT.

Mini Macedón Nyári Filmfesztivál 2021

A Toldi moziban három nemzetközi díjas alkotást is megnézhetünk, a Fűzfa, Honeyland, Eső előtt – vetítései augusztus 14-én lesznek. A filmek a gyermekvállalás nehézségeiről, egy hegyi méhész asszony életéről és az elvándorlás, etnikai súrlódások tragédiájáról szólnak. 

Koncertek

A Kolorádó mellett ezekből sem lesz hiány a hétvégén, szombaton a Felső tízezer és a Jazzékiel játszik a kőbányai MONYO Landben, A Kobuciban Blahalouisiana lesz, a Budapest parkban a Bagossy Brothers Company és az Aurevoir húzza a talpalávalót, míg vasárnap a Pontoonon az Ivan & Parazol acoustic duo lép fel.

+1 TIPP

a kánikula elől pedig menekülhetünk még a standok egyikére is, sőt, a héten összegyűjtöttük, hogy aki úszni szeretne, az hol talál a szabad ég alatt sportolásra alkalmas medencét.