Pénzt és exkluzív bejárásokat is lehet nyerni a Nagykörút közösségi ötletpályázatán – októberig lehet indulni

„Legyen a Nagykörút olyan helyszín, ahol egyszerre jó élni, közlekedni, vásárolni, enni-inni, felfedezni, boltot üzemeltetni.” – Ehhez a jövőképhez várják az ötleteket.

Június elején indult közösségi ötletpályázat a Nagykörút megújításához kapcsolódóan. A pályázaton olyan konkrét ötleteket, terveket lehet beadni, melyek illeszkednek a Nagykörút megújításának jövőképéhez, és a Nagykörút teljes pesti oldalát, vagy akár egy-egy kiválasztott szakaszát érintik.

Augusztus elejéig több mint hatvan pályázó regisztrált, ezért annak érdekében, hogy a tervezők számára kellő idő álljon rendelkezésre a tervek kidolgozására, a Fővárosi Önkormányzat október 4-ig meghosszabbítja a pályaművek beadásának határidejét.

Pénzt és exkluzív bejárásokat  is lehet nyerni a Nagykörút közösségi ötletpályázatán – októberig lehet indulni

Pénznyeremények és különdíjak

A beérkezett javaslatok közül a szakmai zsűri által kiválasztott ötletek beépülnek a fejlesztési programba, illetve pénzdíjban is részesülnek, összesen 700.000 Ft értékben: a négy legjobb, nagyléptékű terv szerzője fejenként 100.000 Ft-ot, a hat kisebb léptékű javaslat benyújtója fejenként 50.000 Ft-ot nyerhet.

Ezen felül a pályázók további különdíjakban részesülhetnek, melyek bepillantásd adnak a Nagykörút múltjába és jövőjébe. A szerencsés pályázók megtekinthetik a 3-as metró felújítása keretében megújuló körúti metróállomásokon, a Nyugati téren és a Corvin-negyednél zajló munkákat, a Fővárosi Csatornázási Művek együttműködésével különleges sétát tehetnek egy főgyűjtő csatornában, valamint épületbejárás keretében megismerhetik a körút nevezetes épületeit.

Pénzt és exkluzív bejárásokat  is lehet nyerni a Nagykörút közösségi ötletpályázatán – októberig lehet indulni
Szent István körút (Fotó: Bódis Krisztián)

Miről szól a pályázat?

Annak érdekében, hogy a Nagykörút újratervezésébe minden érdeklődő be tudjon kapcsolódni, a Fővárosi Önkormányzat közösségi ötletpályázat keretében várja a szakemberek és az érdeklődő lakosság fejlesztési javaslatait egy zöld, hangulatos és élhető Nagykörúttal kapcsolatban. A pályázaton olyan konkrét ötleteket, terveket várunk, melyek illeszkednek a Nagykörút megújításának közösen meghatározott jövőképéhez, és a Nagykörút teljes pesti oldalát, vagy akár egy-egy kiválasztott szakaszát érintik.

A jövőkép szerint a Nagykörút Budapest élhető városi körútja, amely több zöldfelülettel, tiszta és rendezett környezettel; pezsgő utcai élettel, minőségi bevásárlási, vendéglátási és kulturális lehetőségekkel; az ezeket szolgáló fenntartható közlekedési kialakítással; valamint reprezentatív arculattal mindenki számára vonzó.