Új közösségi e-roller szolgáltató Budapesten

A TIER mikro mobilitási rollermegosztó immár 1000 darabos e-roller flottával van jelen a VIII., IX. és XI. kerületekben. A szolgáltatás iránti látványos érdeklődés eredményeképpen, a VI. és VII. kerületben is elérhetővé váltak a berlini székhellyel rendelkező vállalat elektromos járművei.

TIER e-roller

A legmodernebb, újgenerációs “TIER V” elektromos rollereket széles kerekeknek köszönhetően a szűkebb utcákban, illetve a térköves útszakaszokon is biztonságosan lehet használni. A hármas fékrendszer, dupla kézifék, erős fényű lámpa és irányjelzők együttese pedig kiváló felhasználói élményt kínálnak a rollerezőknek.

A TIER mikro mobilitási rollermegosztó immár 1000 darabos e-roller flottával van jelen a VIII., IX. és XI. kerületekben.

Az e-rollerezők ezentúl a Hősök terétől egészen a Nyugati pályaudvarig eljuthatnak megszakítás nélkül. De akár a Keleti pályaudvar és Corvin negyed közötti szakaszt is megtehetik a TIER járművek segítségével. Ezzel elkerülhetik a felesleges autóhasználatot, és az abból adódó károsanyag-kibocsátást. A bővüléssel az ingázók számára is gyors, könnyen hozzáférhető és fenntartható utazási megoldást kínál a mikromobilitási szolgáltató. Az utazás végeztével a felhasználók a VII. kerületben bárhol parkolhatnak, míg a VI. kerületben ez a főutak mentén lehetséges. A TIER egy külön, a járművek szabályos parkolásának ellenőrzésére dedikált csapattal is rendelkezik.

Rengeteg pozitív felhasználói visszajelzés érkezett hozzánk a TIER budapesti indulása óta eltelt pár hét folyamán, amelyek még inkább megerősítettek minket azon törekvésünkben, hogy a városi közlekedést igenis zöldebbé, hatékonyabbá és tudatosabbá tegyük. Folyamatos párbeszédet folytatunk a helyi önkormányzatokkal, valamint az illetékes hatóságokkal a működési feltételekről, és a többi kerülethez hasonlóan az új szolgáltatási területeken is kiemelt figyelmet fordítunk a helyi szabályok betartására” – mondta Lendvai Tímea, a TIER magyarországi City Managere.

A TIER rollereket a mobilapplikáció letöltése után 250 forintos feloldási díj ellenében percenként 50 forintért vehetik igénybe a felhasználók. A fizetés bankkártyával és a PayPal rendszerén keresztül egyaránt lehetséges.

A városi közlekedési eszközök közül a roller és a kerékpár az egyik leghatékonyabb és mindenképpen a leginkább környezetbarát megoldás. Az online budapesti kerékpárút térkép segítségével gyorsan kiválasztható a legoptimálisabb útvonal városon belül, vagy a határokon kívül eső területek között.