Ninja Warrior edzőterem nyílik Budapesten

Kétszer nagyobb Gravity, két szinten, Ninja pályával

Ha minden jól megy a Jézuska még egy szint Gravtiy-t hoz ajándékba a mászóknak. A jelenlegi boulder klub alatti szinten 650 m2 alapterületen, 50 folyóméter, 4.5 méter magas új mászófal épül, így az eddig 300 m2 falfelületet majdnem megduplázzák. A felső -az eredeti – szinten jelenleg 50-60 színkódos boulderút található, ehhez 70-80 db új színbouldert kaptok. A színkódos utak mellett, természetesen megmarad az edző-, és a gyerekek fala.

Ninja Warrior edzőterem nyílik Budapesten
Gravity / ©Mozgásvilág

Az új úthoz a jelenlegi trendeknek megfelelően, a legmodernebb fogásokat rendelték. A megszokott kisebb, zsebes fogások helyett nagyobb, kicsit rejbungosabb, de kialakítása miatt mindenképpen nagyobb kihívást és változatosságot nyújtó színes fogások kerülnek a falakra. Ezeket a trendi fogásokat amúgy, a jelenlegi falakon is jó ideje használják. A fejlesztések után a terem befogadóképessége a mostani 70 főről 220 főre nő.

Ninja Warrior edzőterem nyílik Budapesten
Épül az új mászófal / ©Mozgásvilág

Ninja pálya

A Ninja Warrior tv műsor népszerűségét meglovagolva, a falakat építő Walltopia, egy 3 utas ninja pályarendszert is felépít az új szinten. A három különböző út, három különböző nehézségű lesz: egy kezdő, egy haladó és egy nehéz. A harcosképző utakat külön belépővel lehet majd használni, de lesznek kombinált belépők is. A pályához a belépést kezelő kapurendszer az idődet is méri, rangsorokat is felállít, ergo ösztönzi az önjelölt harcosokat a fejlődésre. 

Ninja Warrior edzőterem nyílik Budapesten
Ninjapálya / ©Mozgásvilág

Gyerekeknek

A Gravityben eddig is volt egy külön falfelület aprók részére, ahol többek között a Hópárduc Alapítvány tart fejlesztő foglalkozásokat 4-9 éveseknek. Az új szinten is kialakítanak egy falfelületet  a lurkók számára, ahol az alapítvány foglalkoztathatja őket. A fennmaradó időben pedig akár gyerekzsúrok tartására is lehetőséget tud nyújtani.

Megújuló wellness, kibővülő fitness

A felújítások nem kerülik el az öltözőket sem. Azon kívül, hogy az öltözők nagyobbak, modernebbek lettek, a szauna terület is átalakul. Az új „wellness részleget” egy öt csillagos szálloda is megirigyelné. A bejárat fölé kiépített terület gyönyörű faburkolatot, modern hangulatvilágítást és egyedi fafoteleket kapott. Vörös Tomiék az eddig minimális helyet kapó bemelegítő-erősítő-fitness sarkot is újraálmodták. Az új komplexumban, az új szinten 100 m2-n fog helyet kapni egy funkcionális fitness részleg.

Ninja Warrior edzőterem nyílik Budapesten
Gravity szauna / ©Mozgásvilág

A wellness szolgáltatások részletezéséhez az új bár-bistro-lounge részt is megemlíteném. Direkt nem írtam büfét, mert az új recepció mellett kialakításra kerülő vendéglátóipari egység, a tágas terével, tervezett választékával jóval túlmutat egy snackeket árusító pultnál.

Most érdemes mászónak lenni

Két év alatt 120 millió forintos állami támogatásból 32 mászóiskola és 31 mászóterem újult meg a Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség koordinálásával. Ez a támogatási rendszer 2022-ben is folytatódik. A támogatások segítségével, de ezzel párhuzamosan is (a támogatási rendszeren kívül), több ikonikus mászóterem újult meg és teljesen újak is megkezdték a működésüket. A megújult, megszépült mászótermekről itt olvashatsz bővebben…