Podcast: 100 szóban a szülinapos Budapest

Budapest november 17-én töltötte be a 148. életévét. Ennek alkalmából a Budapest BonBon újra megtöltötte kiváló zenészekkel a kerületek kulthelyeit november 17-19. között, így közösen ünnepeltük fővárosunk közel másfél évszázadát. Emellett a 100 szóban Budapest történetíró pályázat nyerteseit is köszöntjük. Veress Dóri és Gellért Gábor a főszervezővel, Kobrizsa Ádámmal, és az egyik zsűritaggal, Szemes Botonddal beszélgettek. A diskurzus legvégén Fazekas Viktor, a verseny győztese is bemutatkozik.

P o d c a s t – hallgasd meg!

100 szóban Budapest

Ez a pályázat a Santiago-ban, Chile-ben megrendezésre kerülő eredeti felhívás magyarországi változata. A dél amerikai akció szépsége pont az egyszerűségében rejlik: 100 szóban elmondani, mit jelent a város a benne élőknek, milyen történetük, emlékük, érzésük, benyomásuk van a városról, annak tereivel, eseményeivel, lakóival kapcsolatban.

Podcast: 100 szóban a szülinapos Budapest

Az idei pályázat jól tükrözte, hogy mi foglalkoztatja 2021-ben a budapesti fiatalokat. A közlekedés és annak anomáliái, az utazással töltött idő, a környezet védelme, a találkozás vagy a találkozás elmaradása, a szerelem és a magány.

Podcast: 100 szóban a szülinapos Budapest
Az idei 100 szóban Budapest nyertese: Fazekas Viktor

A három idei győztes:

1. helyezett – Fazekas Viktor: Telezöld
2. helyezett – Novák Kitti: Antonio Banderas
3. helyezett – Deák Dániel: Őszi szélben, Budapesten
A 18 év alatti kategória győztese – Barabás Mikolt: A polgárpukkasztó lufi

Gratulálunk! Hamarosan az immár hagyományos óriásplakát kiállítás is megnyílik a Városháza parkban, ahol a legjobb műveket és illusztrációkat láthatjátok. Az automatákban pedig már kaphatóak a kék POKET zsebkönyvek is.

Podcast: 100 szóban a szülinapos Budapest
POKETben a 100 szó!

Korábbi cikkünk a témában: itt olvasható!