5 szilveszteri program Budapesten

5 szilveszteri program Budapesten

Ha még nincs ötleted, hogyan búcsúztasd 2021-et, aduk pár tippet.

Búcsúztasd az óévet fürdőruhában!

Tedd emlékezetessé az idei szilvesztert a Rudas fürdőben, amely idén különleges rendezvénnyel várja vendégeit 2021. december 31-én, hogy egy medencés partival búcsúztassák az óévet. A vendégeket egész éjjel DJ set várja különböző helyszíneken. A török fürdőben – a hely szellemének megfelelően – három alkalommal hastánc bemutató is lesz és koncerttel is készülnek. Természetesen nem maradhatnak ki a gasztronómiai élvezetek sem, melyekről a Rudas Bistro gondoskodik.

Ügetőszilveszter 2021

1999-óta Budapest legnagyobb szabadtéri óévbúcsúztató sporteseménye az Ügetőszilveszter, a Kincsem Park legnépszerűbb versenynapja. Hagyományosan a baráti társaságok itt kezdik a bemelegítést az éjszakai mulatságra, próbára teszik a szerencséjüket az ügető- és agárversenyeken, szurkolnak a kedvenceiknek a sztárfutamokban, vagy éppen a táncot ropják és buliznak egy hatalmasat a fűtött bulisátorban. A finom ételekről és italokról a Kincsem Park Panoráma Étterme és büféi, valamint a Food Truck Show Hungary csapata gondoskodik. Az Ügetőszilveszter egyik fénypontja a két Celebfutam. Hagyományosan ismert színészek, sportolók és közéleti személyiségek ülnek sulkyba, hogy megmérettessék magukat ebben a nagyszerű sportban.

Szilveszter a New York Kávéházban

A város legelegánsabb kávéháza sem maradhat ki az Újévi ünneplésből, ahol különlegese menüsorral és vacsorával búcsúztathatjuk az Óévet.

Fonó Folkszilveszter

A hagyományos Fonó Folkszilveszter idén is a legnagyobb népzenész-néptáncos mulatságnak ígérkezik. Az ország legjobb folkszilvesztere óriási táncházzal búcsúztatja az óévet, és köszönti az újat. A vendégek között lesz Magyarpalatkai Banda, Pálházi Bence Bandája és a Fanfara Complexa is.

Szilveszteri Koncert a Pesti Vigadóban – Bényei Tamás és a Gramophonia Hot Jazz Orchestra

Pontosan száz éve vette kezdetét a jazz-korszak, s keltek szárnyra az 1920-as, ’30-as, ’40-es évek örökzöld melódiái, melyeket az 1945 utáni Magyarországon, első ízben a Bényei Tamás és a Gramophonia Hot Jazz Orchestra kelti életre korhű formában. A klasszikus jazz művelőinek kicsiny hazai táborában kevéske hivatásos zenész működik, belőlük alakult ez a formáció, melynek gerincét a harmincöt éves, sikeres múltra visszatekintő Kossuth-díjas Hot Jazz Band alkotja.

A Bényei Tamás és a Gramophonia Hot Jazz Orchestra valamint az erre az alkalomra alakult tánccsoport, a Melody Dance Company egy időutazásra invitálja az est vendégeit a jazz-korszakra jellemző vidám, önfeledt hangulatban, a Kabos, Latabár, Jávor, Karády filmek zenéivel búcsúztatva a 2021-es esztendőt.

Kiemelt kép: Bódis Krisztián