Humor, romantika, tömény karácsony – Megnéztük a Nagykarácsony című filmet

Mindenkinek van egy jól bevált film repertoárja, amelyet az adventi időszakban a hideg téli estéken a mézeskalács majszolás és a forralt bor kortyolgatás mellé szeret betenni. Ez általában kimerül a Reszkessetek betörőknél, a Holiday-nél, az Igazából szerelemnél és a Kelekótya Karácsonynál.

Kapunics Gréta írása.

Magyar viszonylatban eddig még nem találkozhattunk ünnepi hangulatú, romantikus karácsonyi filmekkel – ez viszont mostantól örökre megváltozik, ugyanis Tiszeker Dániel, a #Sohavégetnemérős című film rendezője, most a legkarácsonyibb filmmel debütált a mozikban. Így lesz végre egy magyar alternatívánk is Kevinre, a karácsonyt elkerülő Krankékre, vagy a lépcsőn táncoló brit miniszterelnökre.

Humor, romantika, tömény karácsony – Megnéztük a Nagykarácsony című filmet
Forrás: port.hu

A szívet melengető romantikus vígjátékban olyan nagy nevek gondoskodnak a karácsonyi hangolódásról és a könnyed szórakoztatásról, mint Ötvös András, Zsigmond Emőke, Pokorny Lia, Scherer Péter, Szabó Kimmel Tamás, Rujder Vivien, Csuja Imre vagy Szerednyey Béla.

A film főhősének, Arnoldnak (Ötvös András) a tűzoltónak egy katasztrófába fulladó romantikus lánykérés miatt teljesen összeomlani látszik az élete: a barátnője nemcsak megcsalja egy filmsztárral (Szabó Kimmel Tamás) és összetöri a szívét, de a sokk hatására még tériszonyos is lesz, ami lássuk be nem túl szerencsés tűzoltóként.

Arnold rendkívül elismert, többszörösen kitüntetett tűzoltó volt, eddig életeket mentett, viszont a trauma hatására kialakuló tériszonya miatt, most egy karácsonyi vásárba száműzik, ahol egy gyerekelőadást kell felügyelnie, tűzvédemi ügyeletesként. Így az egész film gyakorlatilag a karácsonyi vásáron játszódik, árusok, vásárlók között, amit eleinte Arnold teljes szívéből utál, viszont ugyanitt ismerkedik meg a szuperlelkes, adventi ünnepségre készülő tanítónénivel, Eszterrel.
Mint minden karácsonyi romkomban, itt is a három legfőbb hozzávaló érvényesül: kedves karakterek, vicces helyzetek és karácsony, minden mennyiségben. Az viszont senkit nem fog meglepni, hogy egészen a film legvégéig tele lesz fordulatokkal, de mint mindig, a happy end itt is garantált.

Humor, romantika, tömény karácsony – Megnéztük a Nagykarácsony című filmet
Forrás: port.hu

Összességében, a Nagykarácsony rendkívül jól adagolja a humort, a szerethető karaktereket és az ünnepi hangulatot, ami tökéletesen meghozza a kedvünket a karácsonyi készülődéshez.

Ha pedig te is átélnéd a vásári hangulatot a film után, látogass el egy forraltborozással egybekötött kürtőskalács falatozgatásra a Vörösmarty téri Karácsonyi Vásárra, ahol közel ötven kézműves egyedi termékeivel és gasztronómiai különlegességekkel várunk december 31-ig.