Csepel földön, vízen, levegőben

A XXI. kerület – Csepel – a főváros egyik legváltozatosabb kerülete azok számára, akik aktívan szeretnének kikapcsolódni.

Vízisportok Csepelen

Kajakozásra, kenuzásra, vízimadarak felkutatására tökéletes helyszín a Duna mellékága, a Ráckevei-Duna, más néven Soroksári-Duna (RSD-ként ismert az evezősök körében), mely a Duna fő ágával a Csepel-szigetet veszi körbe, hogy aztán Tassnál újra egyesüljön a nagy folyóval. Ide akár teljesen kezdő evezősként is érdemes ellátogatni, hiszen gyakorlatilag álló vízben, több vízreszállási lehetőséget kihasználva, illetve több pihenő- és kikötőhelyet érintve a városban, a nyüzsgéstől mégis távol ismerkedhetsz meg a vízi sportokkal.

Csepel földön, vízen, levegőben

Ha ezt a kikapcsolódási lehetőséget választod, akkor a Csepeli Kajak-Kenu Egyesület minősített Közép-Dunai vízimegállóhelyeként is működő csónakházát ajánljuk. Itt nemcsak rendszeres evezős edzésre, de egyszer alkalommal hajóbérlésre is van lehetőség.

Csepelen lebeghetsz is

A Skyward szabadesés szimulátor bázisa a Csepel Művek területén található. Ha még sosem repültél, de kíváncsi vagy arra, milyen élmény lehet lebegni… Ha éppen tandemugrásra készülsz, de bizonytalan vagy magadban… Ha kíváncsi vagy, milyen lehet a magasban az ejtőrnyősök élete… akkor ezt a helyet neked találták ki.

Csepel földön, vízen, levegőben

Egyszemélyes, páros, gyerek és akár családi „jegyet” is válthattok az élményrepülésekre, de akár profi ejtőernyősként, szélcsatorna sportolóként is ellátogathatsz a szimulátorba edzeni.

Földhözragadt Csepel

Ha az aktív kikapcsolódás során maradnál a „földi” programoknál, a 21. kerületben garantáltan nem fogsz unatkozni. Ha egy izgalmas játszótéren múlatnád az időt, akkor a kalózos játszótéren a helyetek.

Csepel földön, vízen, levegőben

Ha a természet közelében kapcsolódnátok ki, akkor az Akácos utcai kiserdőt ajánljuk. Szintén szárazföldi programok rajongóit várja a Csikó sétányon – az egykori Görgey iskola helyén – található szabadidőpark. 400 méteres futópályával, kis játszótérrel és sportpályákkal. A Csepel-sziget kincseit egy kerékpártúra keretében is felfedetheted.

A sort a csepeli Jégparkkal zárjuk: bár a cikk megjelenésekor a szezonnak vége, február 28-án bezárt a helyszín, de novemberben több száz négyzetméteren újra várja majd a korizás szerelmeseit.