Fényfestés a Városháza homlokzatán – nemzetközi művészek reagáltak az ukrajnai helyzetre

Magyar kezdeményezésre valósul meg egyszerre több, mint két tucatnyi világvárosban – Budapesttől New Yorkig és Párizstól Hiroshimáig – az a különleges, szabadtéri vetítés-sorozat, amely a béke és a szolidaritás erejét mutatja be. 

A hazai kezdeményezésre megvalósuló Enlightenment vetítés-sorozat idei nemzetközi pályázatra eddig 35 pályamű érkezett, a csatlakozó városok és helyszínek köre pedig egyre bővül. Az elkészült alkotásokat végül egy filmmé fűzik össze, és ezt vetítik le  március harmadik hétvégéjén a világ számos nagyvárosában. 

Fényfestés a Városháza homlokzatán – nemzetközi művészek reagáltak az ukrajnai helyzetre

A látványos vetítés különlegessége még, hogy „épület mappingként” minden helyszínen egy-egy középületen jelenik meg nagy méretben kivetített formában. Budapesten ez a Városháza épületének a Kiskörút (Városháza park) felőli homlokzata lesz. 

Fényfestés a Városháza homlokzatán – nemzetközi művészek reagáltak az ukrajnai helyzetre

Gyere el március 19-én, szombaton az esti órákban (20:00-24:00 között) a Deák tér irányába, hogy élőben megnézhesd ezt az egyedülálló, és csak most látható alkotást. 

  • Szervezők: Borealis, a festival of light – Seattle, Maxin10sity, Budapest D.A.M.
  • A Budapesti esemény támogatói: Budapest Brand nZrt., a Borealis Seattle, Maxin10sity, D.A.M. Budapest, Visual Humans and Tech.

Eddig ezeken a helyeken biztos, hogy látható lesz a vetítés: Seattle-ben, Melbourne-ben, Budapesten, Prágában, Berlinben, Los Angelesben, Tokióban, Costa Ricán, New Yorkban, Adelaide-ben, Lisszabonban, Rómában, Portóban, Monzában, Bukarestben, Norvégiában, Bristolban, Sopotban, Párizsban, Hirosimában, Nagaszakiban, Okinawa Island, Tokyo (Shibuya, Ikebukuro), Ibaraki / Mito city, Shizuoka / Fuji city, Mexikóban.