Elkezdődött a Határ úti aluljáró felújítása és akadálymentesítése – mutatjuk a látványterveket

Elkezdődött a Határ úti aluljáró felújítása és akadálymentesítése – mutatjuk a látványterveket

A BKK az M3-as metró felújításához kapcsolódóan újítja fel a Határ úti aluljárót. Az ehhez szükséges 2 milliárd forintot a Fővárosi Önkormányzat biztosítja.

A felújított metróállomás és a korábban szintén felújított felszín között (szó szerint) sötét lukként tátong a Határ úti aluljáró. Felújítása azért is fontos, mert így válik teljessé a metróállomás akadálymentes megközelítése. Fontos kapocs ez az egyre bővülő akadálymentes közlekedési hálózatban: ha elkészül az aluljáró akadálymentesítése, akkor babakocsival, kerekesszékkel is át lehet majd szállni a Határ úttól induló alacsonypadlós buszokra, villamosokra. (Alacsonypadlós CAF villamosok jelenleg is járnak a 42-es villamos vonalán, és zajlik az 50-es vonal előkészítése, alkalmassá tétele a CAF-ok fogadására.)

Az üzemi területeken már megkezdődött a bontás. (Fotó: BKK/Nyírő Simon)

A BKK tájékoztatása szerint többek között megújul a burkolat a járófelületen és az oldalfalakon; világosabb lesz az aluljáró, új térfigyelő és tűzjelző rendszert, valamint az M3-as metróvonal rendszerébe illesztett segélykérő és kamerás megfigyelő berendezéseket telepítenek a biztonság fokozásáért. Megépülnek a már említett liftek, átépítik az elöregedett lépcsőket. Megújul az utastájékoztatás, egységes arculatú üzlethelyiségeket létesítenek, és épül egy új, akadálymentes mosdó is.

Ilyen lesz az aluljáró

(Látványtervek: BKK)

A héten nem ez az egyetlen, a hármas metró felújításával kapcsolatos hír: szombaton adják át Kálvin tér, a Semmelweis Klinikák és a Corvin-negyed metróállomásokat, ezzel pedig elindul a metrófelújítás utolsó szakasza.