Fedezd fel Budapest legszebb részeit a városnéző villamossal!

Fedezd fel Budapest legszebb részeit a városnéző villamossal!

Legyél turista a saját városodban! Különleges élményben lehet részed, ha június 4. és augusztus 28., között, szombaton vagy vasárnap a 19-es villamos vonalának középső szakaszán utazol, ugyanis a nyári hétvégéken turisztikai érdekességeket hallgathatsz meg ezen a járaton. A Budapest nevezetességeit bemutató városnéző villamos menetrend szerinti járatként kínál exkluzív szolgálatást a Kosztolányi Dezső tér és a Margit híd, Budai hídfő megállók között, és bármilyen BKK-jeggyel, napijeggyel vagy bérlettel igénybe vehető.

Tudod, milyen magas a Parlament? (Fotó: BKK / Nyírő Simon)

Számos olyan BKK-járat közlekedik a városban, amely népszerű a turisták körében. Ilyen például a Budavári Sikló, a Zugligeti Libegő, a fogaskerekű vagy akár a 2-es villamos, amely a világ legszebb villamosvonalai közé is bekerült különleges adottságainak köszönhetően. De ebbe a sorba tartozik a 19-es villamos is, hiszen vonala igazi panorámaút a Duna partján, amely Budapest ikonikus látnivalói mellett halad el.

A városnéző 19-es villamos (Fotó: BKK / Nyírő Simon)

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapest Brand együttműködésének köszönhetően idén egész nyáron különleges szerepet kap ez a járat – hétvégente turisztikai érdekességek lesznek hallhatók az útvonal mentén látható nevezetességekről.

A villamos elhalad a Gomba mellett is, a Móriczon (Fotó: Bódis Krisztián)

Az utasok információt hallhatnak többek között a Bartók Béla út és a Móricz Zsigmond körtér közismert helyeiről, a Hadik kávéházról, a Szent Gellért tér nevezetességeiről, a Rudas-fürdőről, a Várkert Bazárról és a Clark Ádám tér környékén az UNESCO világörökség részét képező népszerű helyszínekről, a Lánchídról és a Margit hídról, a Batthyány térről és sok más érdekességről is.

A Rudas Gyógyfürdő előtt is elhalad (Fotó: Soós Bertalan)

A menetrend szerint közlekedő 19-es városnéző villamosra bárhol fel lehet szállni, azonban a legérdekesebb látványosságokat bemutató információk a vonal középső szakaszán, a Kosztolányi Dezső tértől a Margit hídig hangzanak el, szombaton és vasárnap, délelőtt 10 és 12, valamint délután 15 és 17 óra között. A magyar és angol nyelvű idegenvezetést mindkét irányban hallhatják az utasok.

A városnéző villamosról további részletek a bkk.hu/varosnezovillamos oldalon találhatók.

Nyitókép: BKK / Nyírő Simon