Jónás Vera: Élvezem az életem és a helyemen vagyok, de a világ nincs a helyén

Jónás Vera egy kedves ember. Egy szenvedélyes ember. Szenvedélyesen gitározik és énekel, szenvedélyesen beszél. Új lemeze van. De nemcsak erről beszélgetett a Budapest Te+Én két műsorvezetőjével, Veress Dórival és Gellért Gáborral.

Jónás Vera: Élvezem az életem és a helyemen vagyok, de a világ nincs a helyén
Jónás Vera (Fotó: Bodó Bence)

35 voltam nemrég és a helyemen vagyok. Tudom, hogy ki vagyok, van lakásom. Ismerem a határaim, nem tapogatózom a sötétben. Ismerem a határaim, a lehetőségeim, ez nagy szabadságot ad nekem. Hamarosan férjhez megyek. Nem lesz habos-babos, fehér ruhás, az nem vonz. De az, hogy ígéretet teszünk arra, hogy megpróbáljuk jól csinálni, azt tudom vállalni.

A világról…

Úgy érzem, hogy egy borús korban élünk. Hat éve szebb életünk volt, amikor az előző lemezünk kijött. Most meg háború van, és közeledik valami felénk. Határozottan érzem. Úgy érzem, hogy hallatni kell a hangomat. Az előző lemezeimen magamról énekeltem. De most megérkeztem, és egy olyan lemezt akartam csinálni, amely ránéz a világra. … Haragszom a mainstream-re, akik nem akarnak semmit mondani… Csak azt, hogy buli, meg csajok…

Mi változott meg benned?

Én egy megfeleléskényszeres lány voltam. Sokat dolgoztam és dolgozom azon, hogy ezt levetkőzzem. Régen az volt fontos, hogy szórakoztassam a családom, hogy engem mindenki szeressen. Ez már nem érdekel. … Mindig is volt a vágyam, hogy engem ne egy énekesnőnek nézzenek, aki egy jó csaj, vagy rossz csaj, hanem egy alkotó legyek az emberek szemében. És ez egyszer csak megtörtént!

Jónás Vera: Élvezem az életem és a helyemen vagyok, de a világ nincs a helyén
Jónás Vera (Fotó: Bodó Bence)

Podcast – Hallgasd meg!

Amiről még beszélünk a podcastban:

  • Melyik társadalomtudományból diplomázott Vera?
  • A londoni élet
  • Zenetanulás Európában
  • Hogyan kell dalokat írni?
  • Ki a legnagyobb magyar sztár számára?
  • Milyen rajongónak lenni?
  • Miért haragszik a mainstream előadókra?