Újra lesz görkoris diszkó – jön a Budapest Tuning újabb programja

Ha mindig is vágyakozva nézted az amerikai filmekben a görkoris bulijeleneteket, akkor jó hírünk van! A Budapest Roller Disco augusztus 27-én elhozza a nagyközönségnek a hőn áhított görkoris diszkóélményt!

Budapesten egyre több ember fedezi fel (újra) a görkorcsolyát. A közlekedési funkción túli aktivitásoknak ugyanakkor még mindig nincs elég tere a városban. Aki egyszer is nekiindult görkorival Budapest utcáinak, elég hamar szembesült vele, hogy a térkövezés aranykorában elég nehéz olyan helyszíneket találni, ahol kellemesen lehet gurulni, sőt mi több, bonyolultabb lépéseket, koreográfiát vagy trükköket gyakorolni. 

Ám a kori népszerűségét, és az igényt, hogy teret nyerjen a városban, mi sem igazolja jobban, mint az, hogy a Budapest Tuningra beérkező 84 pályázat közül három is foglalkozott a témával. Pár hónap leforgása alatt ebből született meg a görkoris diszkó ötlete, aminek keretében a MOMkult előtti Sirály sétány egy estére teljesen átalakul. 

Újra lesz görkoris diszkó – jön a Budapest Tuning újabb programja
Fotó: Kunyó Hajnalka

Az este egyik FÉNYpontja a különleges fényfestés lesz, melyet sötétedés után az eseménynek otthont adó MOM Kulturális Központon, a környező épületek falain és a Gesztenyéskert fáin csodálhatunk majd meg. A másik fénypont pedig a 20:30-kor kezdődő Skatedance bemutató, a budapesti kétsoros görkoris kultúra képviselőitől. Ha már diszkó, elmaradhatatlan a szuper zene is, dj Suhaid és HuskyJoe pörgetik a kerékalávalót 17.00 órától egészen este 22.00-ig.

Újra lesz görkoris diszkó – jön a Budapest Tuning újabb programja
Fotó: Karlóczy Dominik

Csak az tart vissza, hogy nincs görkorid, pedig minden vágyad csatlakozni? A helyszínen lehetőség lesz (korlátozott darabszámban) ingyenesen kétsoros görkorcsolyákat bérelni. Sőt, az esemény folyamán lesz oktatás is, és tanulhatsz új lépéseket és trükköket. 

PROGRAM

20:30 – Skatedance bemutató a budapesti kétsoros görkoris kultúra képviselőitől

17:00-19:30 dj Suhaid

19:30-22:00 HuskyJoe