ARC: Az igazságkereső képkészítők klubja – podcast

2000-ben rendezték meg az első ARC plakátkiállítást Budapesten. A koncepciót ketten találták ki, Bakos Gábor és Fatér Barna. Bevonták Geszti Pétert, ő hozott egy kis plusz lendületet, amely azóta már huszonkét tárlatig sodorta el az ARC alkotóit. Minden évben van egy téma, de igazából mindenki olyan kreatívval pályázik, amilyennel akar. Az idei pályázat szlogenje: ”Világ buborékjai egyesüljetek!” Hiszen mindannyian buborékban, buborékokban élünk. Ezekből pedig jó lenne néhányat eldurrantani. A plakátkiállítást szeptember 9-től október 9-ig láthatjátok a Bikás Parkban.

Veress Dóri és Gellért Gábor, a Budapest Te+Én podcast két műsorvezetője Bakos Gáborral, a főnökkel beszélgetett.

ARC: Az igazságkereső képkészítők klubja – podcast

Bakos Gábor összefoglalta, hogy mitől eredeti az ARC ötlete…

A pályázat egyik ereje, hogy nem nézzük, ki adja be. Az sem számít, hogy mennyire profi a megvalósítás. Előfordulhat, hogy egy gyerekrajz szintjén áll a pályamunka. Itt az ötlet a legfontosabb. Ha az eredeti és kreatív, nyerhet.

ARC: Az igazságkereső képkészítők klubja – podcast
Bakos Gábor képzőművész, az ARC egyik alapítója

Mi a plakátkiállítás különlegessége?

Ezek igazából nem plakátok, nem felelnek meg a 10 másodperces szabálynak. Előfordulhat, hogy egy Tesz-Vesz Város aprólékosságú mű készül, amely előtt 15 percig álldogálnak a látogatók. A kiállítás nagy erénye, hogy rólunk szól, és nem válogatott művészek készítik, hanem bárki, akinek van egy ötlete, és végigviszi.

Podcast – hallgasd meg!