Danny Bain: Egy mesélő, aki Brazíliában akart élni, aztán magyar lett… – podcast

Danny Bain. Veress Dóra és Gellért Gábor – a Budapest Te+Én műsorvezetői – ezúttal egy amerikai zenésszel beszélgetnek, aki magyar gyerekeknek mesél és zenél szerte az országban. Miután Afrikában és Brazíliában is élt, sok nemzetközi, interaktív történetet és mesét tud és játszik el egyedi hangszereivel, kedves tört magyarságával. Ez egy nemzetközi sztori, amely Washingtonban kezdődik és a Dob utcában folytatódik.

Danny Bain: Egy mesélő, aki Brazíliában akart élni, aztán magyar lett… – podcast
Danny, az utcazenész

Milyen volt a Budapestre érkezésed?

Volt egy magyar ismerősöm, aki segített gyorsan albérletet találni. A Dob utcában laktam 1 hónapig egy 53 négyzetméteres lakásban, 8 másik bérlővel. Nagyon jó albérlet volt. Aztán gyorsan rengeteg barátom lett. Kimentem utcazenélni, este meg már egy buliban szereztem új barátokat. Két hét múlva már versenyeztem a Megasztárban. Beszálltam egy bandába, és ők játszottak. Ki is estünk hamar. Fura volt a Megasztárban lenni. Mindenki nagyon szép volt és tényleg sztár akart lenni.

Milyen gyerekeknek mesélni? Ez egy nehezített pálya, ha valaki unalmas, szétszedik a házat…

Gyerekeknek nagyon jó mesélni, mert hálás közönség. Én pedig furcsa vagyok. Furcsán beszélek, furcsán is nézek ki. De nagyon figyelek rájuk, foglalkozom velük. Sok mesét tudok, sok hangszeren játszom. Az is fontos, hogy a szülők is jól érezzék magukat az előadáson. Igyekszem egy egész családnak adni valamit.

Danny Bain: Egy mesélő, aki Brazíliában akart élni, aztán magyar lett… – podcast
Danny, a gyerekek kedvence

Podcast – hallgasd meg!

Amit még megtudhattok a beszélgetésből:

  • Hogyan nőtt fel Amerikában?
  • Mit csinált Afrikában?
  • Hol élt Brazíliában?
  • Hogyan került Magyarországra?
  • Milyen a magyar közönség?
  • Mennyire ismeri a magyar zenét és hangszereket?
  • Ha húsz év múlva keressük, itt találjuk valahol Magyarországon?