Nádas Péter Budapestje – már online is elérhető a fesztivál több beszélgetése

Nádas Péter, a magyar és a kortárs világirodalom kiemelkedő alakja, a hazai szellemi élet egyik legmeghatározóbb egyénisége ma, október 14-én ünnepli 80. születésnapját. Bár a többnapos, írói, művészi világát bemutató Nádas Péter Budapestje programunk már két hete véget ért, nem üres kézzel érkeztünk most sem. Ha le is maradtál róla, most több izgalmas program utólag is visszanézhető, ezeket szedtük össze.

Hallgassátok és nézzétek meg az esemény záróbeszélgetését, ahol magával a szerzővel, Kustos Júlia és Vincze Bence beszélgetett a margitszigeti Kristály Színtér nagytermében. 

A beszélgetés fókuszában a szerzői életmű város- és társadalomképe, az élet és halál útja, a kulturális (e)migráció és az eredet kérdése áll. „Önmagamban lelem meg a világot, ha a világban nem lelhetem meg önmagam.” „Átlagos ember nem születik” – nyilatkozza Nádas Péter egy interjúban pár hónappal a 80. születésnapja előtt, és a szerző eddigi életútja pontosan ezt támasztja alá. A beszélgetés kísérletet tesz ennek az életútnak a megismerésére különböző tereket, időket felelevenítve, a fikció és a valóság helyszínein tett sétával. Budapesttől Gombosszegig, a megszületéstől a megélésig.

A Nádas Péter Budapestje program keretében újraindul Ott Anna nagysikerű, még a karantén alatt indult #olvassnádast sorozata, ennek is mind a 3 része visszanézhető online.

Fókuszban a Rémtörténetek – A #olvassnádast vendége: Sárközy Bence

Visszaadni a szabadságot – A #olvassnádast vendége: Tompa Andrea

Az elbeszélhetőségekről – A #olvassnádast vendége: Sipos Balázs