Titokban átsétált Pestre a LEGO oroszlán

Egyik napról a másikra eltűnt a Lánchidat, az Alagutat és a Clark Ádám teret őrző LEGO kockákból készült oroszlán a budai oldalról, majd hirtelen a pesti oldal egyik központi helyén, a Városháza parkban bukkant fel. Hogy lehet ez?

Csapó Ádám írása és fotói

Mint írtunk róla korábban, a Lánchíd egyik, pesti oldali oroszlánjának helyét rövid időre egy LEGO elemekből készült, szinte megszólalásig hasonlító düblőr vette át, ami aztán duzzogva lemászott a Clark Ádám térre.

Most két változás történt, az egyik földrajzi – az oroszlán átköltözött a Duna másik oldalára. A saját lábán sétált át a Lánchídon? Az oroszlánok tudnak úszni (a műanyag oroszlánok még annál is jobban), úgyhogy ezt sem zárhatjuk ki. A másik változás pedig azzal kapcsolatos, hogy közben tél lett. Az állatot fagyállóval kezelték, hogy jól bírja majd, ha az eddigieknél is nagyobb hó esik vagy sok jég lesz, amire a következő pár hónapban biztosan lehet számítani.

Titokban átsétált Pestre a LEGO oroszlán
Titokban átsétált Pestre a LEGO oroszlán

A Városháza parknál jobb helyen nem nagyon lehet, központi helyszín lévén még a reptérről érkező buszok turistái is rögtön belebotlanak, a villamosok indulására várók is farkasszemet néznek vele, de ezernyi autós és biciklis is elhajt majd mellette minden nap – mondhatjuk, hogy nehéz dolga lesz, ha hirtelen megint mehetnékje támad.

Aki idáig nem találkozott vele a budai oldalon vagy éppen pont hogy megszokta, hogy ott van és máris hiányzik neki, azt szeretettel várja mind a 850.000 kocka a Városháza parkban. Nem nagyon lehet eltéveszteni, nagy, sárga oroszlán és sokan fényképezkednek vele.