Két 100 méteres karácsonyfa is lesz a Megyeri-hídon?

Az energiatakarékosság és a jelenlegi gazdasági kihívások mellett is meg tudják oldani, hogy a tavalyi év után újra legyenek kivilágított pilonok a hídon, de egy kis trükköt azért be kell majd vetnie a Magyar Közút nZrt-nek, hogy a Megyeri karácsony 2.0 light ne csak egy szóvicc legyen.

Két etapról van is szó van. Az egyik a karácsonyi hétvége köré szerveződik, péntektől vasárnapig (december 23-25-ig) a két, 35 emelet magas zöld karácsonyfára még csúcsdísz is kerül. Egy héttel később (december 30-január 1-ig) a szilvesztert és az újévet várja a híd zöld színben. A spórolás módja viszonylag egyszerű lesz: a híd alapvilágítását színezik zöldre, így nagyon hasonló, de kicsit halványabb hatást érnek el, mint tavaly az extra fényekkel. Viszont idén a pesti és a budai oldal is zöldbe borul, úgyhogy hiányérzetünk nem lehet.

Két 100 méteres karácsonyfa is lesz a Megyeri-hídon?
Kép: Magyar Közút

A ferdekábeles szerkezetbe több szögből is könnyű fenyőfákat belelátni, de arra kérik az autósokat, hogy se vezetés közben, se a leállósávból ne készítsenek fényképeket a pilonokról, mert nyilván balesetveszélyes.