Lázár tesók – Az Esti Kornél akusztikus énje

Lázár tesók – Az Esti Kornél akusztikus énje

Lázár Domokos és Lázár Ágoston. Ők a Lázár tesók. Domokos három évvel idősebb, mint Ágoston. Ezért aztán csak 1 év különbséggel kerülhetett be az Esti Kornél nevű Mezőtúrról induló, izgalmas zenekarba. Amikor már betöltötte a 15-öt. A két testvér négy éve kezdett el duóban zenélni, amikor úgy érezték, van annyi személyes mondanivalójuk, amellyel érdemes kiállni a színpadra. Két gitárral, két énekhanggal. Akusztikus hangzással és sok új színnel.

Nagyon mások, mégis hasonlóak: Domokossal és Ágostonnal a Budapest Te+Én két műsorvezetője, Veress Dóri és Gellért Gábor beszélgetett.

Lázár tesók – Fotó: Bátori Gábor Jim ‘sinco’

Először arról beszéltünk, miért olyan nehéz országosan ismertté válni…

Sok ismerősünk – aki játszott külföldön – azt tapasztalta, hogy a világ más tájain, ha az emberek azt látják, hogy jön a város valamelyik klubjába egy ismeretlen zenekar, elmennek megnézni. Kíváncsiak. Nálunk ez nem jellemző. Kevéssé vagyunk nyitottak az új dolgokra.

Ezt csak úgy lehet csinálni, hogyha az ember nagyon azt érzi, hogy ezt kell csinálnia. És mi nagyon ezt éreztük. A visszajelzések pedig jöttek. Nagyon fontosak a pozitív visszajelzések, mert sokszor még mindig bizonytalanok vagyunk. Jó-e amit csinálunk?

Az Esti Kornél sikeréről…

Az Esti Kornélnak meseszerű forgatókönyve volt. Megnyertük az összes tehetségkutatót, amin elindultunk. Sokan felfigyeltek ránk. Például Lovasi András is. Mi voltunk az előzenekar a Kispál szigetes búcsúkoncertjén és a búcsúturnén is. Megismert minket a közönség. Ebben az időszakban az alternatív zenének volt egy felfutása. A Petőfi Rádió hallgatható zenét játszott, és volt a műfaj körül egy komoly pezsgés. Ez már nincs, a most induló zenekarok nincsenek könnyű helyzetben. Emellett a szabadidőnk 100 százalékát a zenére fordítottuk. Akkor is, most is.

Podcast – Hallgasd meg!

A Lázár tesók koncertjeiről…

Ülünk ketten a színpadon, nem tudunk belekapaszkodni a hangerőbe és a barátainkba, akikkel együtt zenélünk az Esti Kornélban. Egymásra utaltan muzsikálunk. És ez az egész hangulat mindenben ott van. Mások a számok. Mások a szövegek. Mivel egymással zenélünk, sok közös élmény jut eszünkbe. A család, gyerekkor, az öregedés. Más dolgok jönnek elő a zenében, a hangulatokban.

A Lázár tesók január 11-én koncerteznek az Akváriumban. Ha esetleg valakit kíváncsivá tettünk…