Szerették az emberek a Metrófesztivált

Hét metróállomáson, számtalan műfaj és élmény

Két nap, hét helyszín, rengeteg élmény: ilyen volt a megújult M3-as metró újraindító fesztiválja. Az idén 150. születésnapját ünneplő főváros méltó módon zárta le ezt az átszállásokkal, pótlóbuszokkal, mozgólépcsőzéssel és várakozással terhelt öt évet: Metrófesztivál néven különleges, két napos rendezvényt szervezett Budapest június 15-én és 16-án a metró felújított állomásain. A Metrófesztivál koncertekkel, kiállítással, stand-up comedyvel és játszótérrel várt minden metrózót.

Szerették az emberek a Metrófesztivált

Öt év felújítás után május 22-től – mindenki örömére – újra a teljes vonalon közlekedik az M3-as metró. Budapest Főváros Önkormányzata megbízásából, a Budapest Brand és a BKV szervezésében egy különleges, föld alatti fesztivál tett pontot a felújítások végére.

Két napon át a Nagyvárad tér, a Corvin-negyed, a Kálvin tér, a Deák Ferenc tér, az Arany János utca, a Nyugati pályaudvar és a Lehel tér megújult megállóiban várták eddig szokatlan programok az utazókat.

Hatalmas tömegeket vonzott a Kontroll című filmet is megidéző NEO zenekar, de a Jazzbois, a Soharóza imprókórus, Galactic Jackson, Barabás Lőrinc, Quixotic, Lelle, a Magyar Bárzongoristák Egyesületének zenészei és a Stinky Bugs is elvarázsolta a közönséget. A színházi műfaj fanatikusai a Baltazár Színház produkcióját és a Momentán Társulat improvizatív előadásait, a vájt humorúak pedig a Budapest Stand-up szórakoztató előadásait hallhatták a metróállomásokon. Aki táncra vágyott, a Magyar Táncművészeti Egyetem növendékeinek Budapest Ballet Grand Prix látványát élvezhette. A mindig késésben lévők nyerhettek néhány percet, ha a Kálvin téren lépcsőzés helyett a gyorscsúszdát választották, de a labdamedence színes kis gömbjeiben is örömmel fürdőztek a gyerekek.

A Deák Ferenc téri fesztiválközpontban a Nemadomfel alapítvány kávézója, a RadioCafé élő rádióműsora és az ÉnBudapestem applikáció kitelepülése várta a járókelőket és az utazókat.

A Metrófesztivál ugyan véget ért, de a Metrótörténeti kiállítás még két hétig tart a Lehel téri metróállomáson.

A Budapest 150 programsorozat a hozzáférés, a sokszínűség és a befogadás támogatásáról is szól. Ezért dolgozunk a megközelíthetőségen, az akadálymentesítésen, a széles körű hozzáférés biztosításán, az inklúzió szélesítésén. A Budapest150 emlékév összes programját megtalálod a 150.budapest.hu oldalon!