Egész nyáron tiéd a Városháza pop-up park!

Egész nyáron tiéd a Városháza pop-up park!

Parkolóból park lett! Május 17-én egy látványos performansszal nyílt meg a Városháza pop-up park. A nyitóhétvégén több ezren fordultak meg Budapest legújabb közparkjában: volt közös olvasás, workshop, Városháza történeti-séta és DJ Palotai emlékest.

Park lett! / Fotó: Képszerkesztőség

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, Kerpel-Fronius Gábor, főpolgármester-helyettes, Tüttő Kata, főpolgármester-helyettes és Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke május 17-én 17 órakor egy hatalmas parkoló felirat „oló” részét ledöntve adták át Budapest legújabb közösségi terét.

Parkolóból park – Tüttő Kata és Karácsony Gergely / Fotó forrása: Budapest Városháza Facebook

A megnyitó után a Pure Lust kollektíva DJ-i zenéltek az érdeklődőknek. Május 18-án szombaton 11 órától Olvasni szabad címmel irodalmi program várta az olvasás szerelmeseit. Egy szervezett sétán lehetőség volt jobban megismerkedni a Városháza és a környék történetével. Később egy workshop keretein belül az idelátogatók a park továbbfejlesztéséről beszélgethettek, a Városháza Park tervpályázat második helyezettje, az Újirány építésziroda tájépítészeivel. A szervezők este egy bulival tisztelegtek Budapest egyik legikonikusabb DJ-je, Palotai Zsolt előtt. Vasárnap közös homokozással és újabb Városháza történeti-sétával folytatódtak a programok.

Fotó: Képszerkesztőség

Az óriási homokozó és a mászófal egész hétvégén nagyon népszerű volt a legkisebb budapestiek körében. Ezentúl is érdemes ellátogatni akár kicsikkel, barátokkal vagy egyedül a pop-up parkba, hiszen a játszótér, az utcabútorok és a vendéglátóhely egész nyáron állandó része marad a belvárosi életnek.

A mászófal a gyerekek kedvence / Fotó: Képszerkesztőség

A Budapest Te meg Én Facebook-oldalon követhetőek az időszakos események. Ezen a hétvégén a gyereknapra hangolódnak a szervezők, de lesz közös táskakészítő workshop és Street Sixteen koncert is.

Egész nyáron érdemes ellátogatni a Városháza pop-up parkba, akár csak egy kicsit kikapcsolódni a város zajától. Ráadásul a vendéglátóhely napi 10% kedvezményt ad az első fogyasztásból az ÉnBudapestem applikáció felhasználóinak!

Bővebb programok: https://www.facebook.com/BudapestTeMegEn