Thinking me / Magamat gondolom

Tarts velünk egy különleges kortárs táncelőadásra!

A Budapesten élő spanyol Marta Matovelle és a magyar Podmaniczky Dorottya közösen varázsolnak el ebben a női duettben, ahol az előadóművészeket a hajuk egyesít. Állandó interakciók teremtenek utat a rendtől a rendetlenségbe, vagyis a tiszta uni sono-tól eljutunk az ösztön szintű párbeszédig. Fizikálisan korlátolt állapotuk segítségével tárják fel a mozgás határait és annak érzelmi következményeit.

Marta Matovelle először művészettörténetet tanult, majd cirkusz tanulmányokba kezdett. 2019-ben Budapestre költözött, ahol a Baross Imre Cirkuszművészeti Iskolában folytatta cirkusz szakon. Az elmúlt években két produkciót, az Ezerarcú Szépasszonyt (2021) és a La prima-t (2022) készítette el és mutatta be, illetve 2023-ban elkezdett dolgozni saját projektjén, a „You in there”-n. Inspirációit a légi akrobatika, kortárstánc, bohócművészet, színház, jóga és más improvizációs technikák területeiről meríti.

Podmaniczky Dorottya kortárstáncos, légtánc művész és tanár. A Budapesti Kortárstánc Főiskolán végzett. 2015-ben megalapította saját kollektíváját Psycle Of Movement Imagination néven, melynek keretében partnerével kortárs táncot, harcművészetet és légi táncot is magában foglaló előadásokat
alkotnak. A kortárstáncból táplálkozó szemléletével levegőben való mozgása új és elvont jelentésekkel töltődik meg, az akrobatika légtánccá válik. Fontos terület számára a talajtechnika is, ahol lágy, organikus, izolált és energikus mozgásokat használ.