Pünkösdi Királyság

2017. június 5-én, pünkösd hétfőjén a Pünkösdi Királyság újra megnyitja kapuit és egész napos ingyenes családi- és gyermekprogramokkal várja leendő lakóit és jövendőbeli uralkodóit, a Tabán Parkban és a Mesemúzeumban.

E jeles napon minden kicsiből lehet nagy király vagy nagy királynő. Reggel 9.00 órától a királyság utcáiban, játékos, kalandos, mókás próbatételeken bizonyíthatja a család apraja, a család nagyja büszkeségére, hogy jogosult az ünnepi trónra. A zenétől, tánctól hangos vásári forgatagban megelevenednek az ősi szokások, előkerülnek a régi népi hagyományjátékok. Aki azonban csak mulatni vágyik, az sem jön hiába, hiszen a színpadon zenés, táncos és prózai produkciók követik egymást. A vidám hangulatért a Nefelejcs bábszínház, a Kolompos Együttes, Kovácsovics Fruzsina és a Muzsikás Együttes felelnek. Ezeken felül póni lovaglás, körhinta, arcfestés és állatsimogató, garantálja, hogy egy feledhetetlen napot tölthessen együtt a család. A szabadtéri tabáni mulatsággal párhuzamosan a közeli Mesemúzeumban a Tarisznyamesék és a Kerekégenjáró programok szórakoztatják a gyerekeket.

Fb cover 2

A Pünkösdi Királyság Budapest Főváros Önkormányzata támogatásában valósul meg. A rendezvény fővédnöke Szalay-Bobrovniczky Alexandra Főpolgármester-helyettes. Szervezője a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. Házigazda: Matus Gábor műsorvezető.

Időpont:                     2017. június 5., Pünkösd hétfő, 09.00-19.00
Helyszínek:               Tabán Park, Mesemúzeum (Budapest, I. kerület, Döbrentei u. 15.)

Bővebb információ és részletes programok:
https://www.facebook.com/events/832568146897723/