A Trafó májusi online programjai

Az eseményeken közkedvelt trafós előadásokat és koncerteket közvetítenek egy virtuális teremben, így azokat otthonról követve is a nagyteremben érezhetjük magunkat. Emellett a Trafó Galéria is látogatható online, illetve a Trafó blogja is teljes gőzzel üzemel.

A Trafó májusi online programjai

Sok más kulturális intézményhez hasonlóan a kortárs előadóművészet budapesti fellegvárának tekinthető Trafó Kortárs Művészetek Háza is online kínál programokat a kultúrára egyre éhesebb érdeklődőknek.  A Take a Seat! sorozatban a teátrum legendás régi vagy népszerű új előadásait nézhetjük meg a kanapénk kényelméből. Ehhez ráadásul leképezték a Trafó nagytermét a virtuális térre is a smART! XTRA-esteket szervező Let_it_Be art agency, valamint a XorXor kreatív kódolói csapat koprodukciójában, így előre helyet foglalhatunk, vagy késés esetén akár a pótszékre is leülhetünk.

A sorozat március 28-án indult a Soharóza – Halas Dóra – Nagy Fruzsina alkotóhármas Tabu kollekció című catwalk-koncertjével, amelyet a Frenák Pál Társulat Tricks & Tracks 2 táncelőadás, a Freak Fusion Cabaret családi újcirkusza, valamint Hajnóczy Péter A halál kilovagolt Perzsiából c. regényéből készült előadás követett (utóbbi alkotói Szenteczki Zita, Juhász András és a Don’T Eat Group). A folytatás is hasonlóan erőteljesnek ígérkezik. Ezek között elsőként április 25-én a prog-rock-beat zenét játszó, az utóbbi időkben komoly médiavisszhangot kivívó The Qualitons tavaly decemberi Kex-lemezbemutatóját élvezhetjük a nappalinkból,  The Qualitons presents KEXP címen.

A programok ingyenesek, a társulatok azonban köszönettel fogadnak minden adományt. A Trafó ezzel is támogatni szeretné a nehéz helyzetbe került független előadó-művészeket. Hogy még inkább rájuk irányuljon a figyelem, elindítottak egy 5+1 kérdéses mini-interjú sorozatot is a Trafó-blogon: független alkotókat kérdeznek, hogy miként töltik a karantén időszakát #addigamíg újra nem indul a színházi élet. Ugyanitt művészek által válogatott zenei ajánlók is olvashatók.

Az előadások mellett online látogatható a Trafó Galéria aktuális, RYXPER1126AE című tárlata is, amely a performansz érzékelésbeli lehetőségeinek kiterjesztésével foglalkozik, az alkotók a lengyel-litván Dorota Gawęda és Eglė Kulbokaitė. Továbbá a Trafó Gondolat Generátor programja is tovább zakatol, az edukációs műhelyben május 11-én tartanak storytelling estet Mesélő címmel.

A Trafó májusi online programjai

A Take a Seat! sorozat következő programjai:
2020.04.25. The Qualitons presents KEXP
2020.05.02. Mundruczó Kornél – Proton Színház – Óbudai Danubia Zenekar: Winterreise
2020.05.09. Kelemen Krsitóf: Megfigyelők
2020.05.16. Molnár Csaba: Eclipse
2020.05.23. Freakin’ Disco: Monstre
2020.05.30. smART! XTRA 50: AV Composers

Bővebb információk a Trafó oldalán: www.trafo.hu/maradjotthon
A Take a Seat! Facebook eseménye: https://www.facebook.com/events/2850752218334570/