Online elérhető a Monte-Carlo Balett Rómeó és Júliája

A margitszigeti nagyszínpad közönsége 2016 nyarán találkozhatott az európai klasszikus balett fellegvárának tartott Monte-Carlo Balett káprázatos Rómeó és Júlia előadásával, a társulatot vezető Jean-Christophe Maillot lélegzetelállító és letisztult koreográfiájával, amely Prokofjev zseniális zeneművére készült.

Online elérhető a Monte-Carlo Balett Rómeó és Júliája
Fotó: Éder Vera

Azon a nyáron Shakespeare legszebb szerelmi története elevenedett meg a Margitszigeten. A klasszikus és kortárs balett elemeit egyedi módon ötvöző előadás a társulat egyik legsikeresebb produkciója most azonban bárki számára elérhető, akár otthonról a kanapéról is!

Minden érdeklődő részese lehet ennek a felejthetetlen élményt nyújtó emblematikus produkciónak vagy felidézheti a négy évvel ezelőtti nyári este önfeledt pillanatait a 2020. április 17. és 30.  a Szabad Tér Színház honlapján található linkre kattintva.

Online elérhető a Monte-Carlo Balett Rómeó és Júliája
Fotó: Éder Vera

A Szabad Tér Színház várakozással és reményekkel néz a következő nagy találkozás elé. A világhírű társulat legközelebb – a tervek szerint, a járványügyi helyzet függvényében – Sosztakovics Makrancos Katájával, egy másik szerelmes Shakespeare-történet ihlette táncprodukcióval tér vissza a Margitsziget nagyszínpadára.

A Makrancos hölgyet Jean-Christophe Maillot eredetileg a Bolsoj Balettel való moszkvai találkozásakor készítette 2014-ben. Ez az előadás volt Maillot első olyan alkotása, amelyet más társulat számára hozott létre, mióta 25 évvel korábban koreográfus igazgatóként Monacóba érkezett. A darab óriási sikert aratott nemcsak Moszkvában, de a Bolsoj külföldi turnéi során is.

Forrás: Szabad Tér Színház, www.szabadter.hu