Elindult a Budapest TE meg ÉN podcast

Podcast sorozatot indítottunk Budapest TE meg ÉN címmel! Beszélgetéseink során a várost érintő aktuális és izgalmas közérdekű témákat tervezünk körbejárni és elemezni, legyen szó kultúráról, sportól, urbanisztikáról vagy a zöld Budapestről és a bringasávokról.
A podcast első témája, ami jelenleg igencsak foglalkoztat bennünket, a 2020-as Sziget Fesztivál elmaradásának várható következményei. Ennek járt utána Veress Dóra és Gellért Gábor, akik a leghitelesebb forrást, Kádár Tamás Sziget főszervezőt kérdezték. Jelenről és jövőről, valamint a következő fontos és megkerülhetetlen feladatokról beszélgettek.

Tavaly több mint 100 000 külföldi lépett be a Sziget Fesztiválra, ami turizmus szempontjából hatalmas szám. Arra a kérdésre, hogy mi lesz a már megvásárolt jegyekkel, Kádár Tamás elmondta, hogy a jelen helyzetben mindenképp olyan megoldás kell, ami egyrészt garancia a jegyvásárlónak, de segíti a fesztiválszervezőt is. „Az egyik ilyen módszer a belga jogszabály, ami arról szól, hogy minden fesztiválozó automatikusan kap egy vouchert, ami egy az egyben az elköltött összegnek megfelelő utalvány, gyakorlatilag ezt tudja felhasználni a következő szezonban jegyvásárlásra, és nem járhat egy fillérrel sem rosszabbul, mint amennyit költött… Ha nem él ezzel a lehetőséggel a következő fesztiválszezonban, akkor visszakapja a pénzét. (…) Mi nem tudjuk ezt a döntést meghozni, mert Magyarországon nem biztosított a törvényi háttere.” – tette hozzá a főszervező a podcastban.

Elindult a Budapest TE meg ÉN  podcast

Gyártó: Kinopolis Budapest