Szabadidős programok Budapesten és környékén: újra látogatható intézmények

A kijárási korlátozás május 18. óta már Budapesten is a múlté: az élet fokozatosan fog visszatérni a szeretett fővárosunkba a következő hetekben. Az újranyitás keretében számos intézmény is újra látogatható lett. Most ezekből gyűjtöttünk össze néhányat.

Sokak kedvence, a Fővárosi Állat-és Növénykert több hónap után végre látogathatóvá vált, ám egyelőre csak egy előzetes regisztráció után, létszámkorlátozással. Szerencsére nem csak a budapesti állatkert, hanem a Budakeszi Vadaspark és a Versegyházi Medveotthon kapui is nyitva állnak azok számára, akik szeretnének elmerülni az állatok csodálatosan érdekes világában.

Aki a zöldbe vágyik, annak érdemes elmennie az ELTE Füvészkertbe, ahol az üvegházakon kívül minden megszokott terület látogatható, de a Budakeszi Arborétum,a Vácrátóti Arborétum és a Sas-hegyi látogatóközpont is várja a lelkes természetkedvelőket.

Akit érdekelnek a történelmünk és a múltunk darabjai, annak ajánljuk a Memento Parkot, ahol a kommunista diktatúra szobrait lehet megnézni, vagy a Vasúttörténeti Parkot, ahol több mint száz vasúti járművet és egyéb, hozzájuk kapcsolódó berendezést lehet megtekinteni.

Aki pedig szeretne egy kicsit eltávolodni a fővárostól és akár a környéken felfedezni valamit, annak tökéletes alternatíva lehet a Skanzen, a Gödöllői és Martonvásári Kastélyparkok, a Mátyás Király Múzeum, vagy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Aeroparkja Vecsésen, esetleg a Szigethalmon található középkori múzeumfalu, az Emese Park.

Fotókredit: pexels.com