Budapest kedvezményes attrakciókat kínál – podcast

A Budapest Te meg Én podcast ezúttal névadójáról készített műsort. Budapest – szépségek, turisták, pezsgés. Pörgés minden időben, minden napszakban. A pandémia óta azonban a város új arcát mutatja. Előhozza eddig rejtegetett értékeit, lelassult és csendesen hívogat. Ez a jó pillanat arra, hogy az egész ország, minden magyar felfedezze magának Budapestet.

Erről az új városról beszélgettünk Faix Csabával, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetőjével és Gianni Annoni, 27 éve itt élő olasz étteremtulajdonossal.

Gianni Annoni már közel 30 éve él Budapesten, arról a fantasztikus kapcsolatról mesélt, ami őt a városhoz fűzi. „Manapság is a lüktetést keresem, de már nem azt, amit fiatal koromban, ami zaj és önfeledt szórakozás. Inkább Budapest hangjai érdekelnek. Azok a hangok, amelyek nincsenek eltakarva zenével. Budapestnek nem kell irigyelnie semmit, senkitől.”

Megjelent a piacon a Restart Budapest 48 órás kedvezménykártya, amely ebben a helyzetben segít az ideérkező belföldi turistáknak, hogy átélhessék az „új főváros” élménykavalkádját, és megannyi kedvezményes és ingyenes attrakcióval találkozhassanak.

Budapest kedvezményes attrakciókat kínál – podcast

Faix Csaba szerint Budapest üdülőhely is, nem csak egy közigazgatási aszfalthalom. A Restart Budapest kártyával a vendégek 3-4-5 csillagos szállodákban lakhatnak, emeletes busszal fedezhetik fel és ismerhetik meg a várost, és nem maradnak el az ingyenes és kedvezményes szórakozási lehetőségek sem. „Azt szeretnénk megmutatni, hogy itt nyaralni is lehet; van folyónk, vannak strandjaink, fürdőink, lehet paplanernyőzni, evezni, barlangászni is Budapesten. Közel szeretnénk hozni a fővárost az emberekhez. Ez a város ezer kis történetből, sorsokból épül fel, csodálatos épületekből és színvonalas éttermekből.” – mondta Faix Csaba.

Budapest kedvezményes attrakciókat kínál – podcast

Az adásból még kiderül:
Pontosan milyen kedvezményeket tartogat a Restart Budapest kártya?Hogyan és hol lehet hozzájutni?
Kiknek javasoljuk a használatát?
A budapestiek is jól járhatnak, ha igénybe veszik?