Újraindul a 150 éves Budavári Sikló

Július 1-től újra elindul Budapest legendás párosa: Margit és Gellért, a Budavári Sikló két kocsija.

150 éve, 1870-ben adták át az akkor Budai Hegypályának nevezett Budavári Siklót, a világ második hasonló közlekedési eszközét. Az UNESCO világörökség részét is képező különleges közlekedési eszköz egyedülálló dunai panorámájával ma is a főváros egyik közkedvelt látványossága, ahonnan egyedi képét mutatja a város.

A veszélyhelyzet ideje alatt az utasoknak le kellett mondaniuk arról, hogy a főváros panorámáját ebből a különleges szemszögből, a Várhegy oldalán felsikló járműről tekinthessék meg.

Újraindul a 150 éves Budavári Sikló
A Magyar Posta Zrt. által a Budavári Sikló 150 éves évfordulójára kiadott elsőnapi boríték.

Most azonban nemcsak újra látogatható a Sikló, de egyedülálló újranyitási akció keretében minden utasa gyermekjeggyel veheti igénybe az évfordulóját ünneplő közlekedési eszközt, vagyis mindenki gyermekjeggyel veheti igénybe a 150 éves évfordulóját ünneplő Budavári Siklót.

Szeretettel várják a budapestieket, valamint a belföldi és külföldi turistákat egyaránt a Budavári Siklón minden nap 7:30 és 22:00 óra között. (Minden páratlan hét hétfőjén karbantartás miatt nem üzemel.)

Az egyirányú menetjegy ára 700 Ft, a retúrjegy 1.100 Ft-ba kerül.
Az akció visszavonásig érvényes.

A fotókon a Magyar Posta Zrt. által a Budavári Sikló 150 éves évfordulójára kiadott bélyeg és elsőnapi boríték látható. Kapható a nagyobb postákon és az eshop.posta.hu internetes oldalon.

Forrás: BKV Zrt.