Újra nyitnak a művészmozik

Június 25-től ismét kitárja kapuit a Budapest Film Zrt. irányítása alá tartozó 6 mozi. Így innentől a Művész, Puskin, Toldi, Tabán, Kino Cafe és Corvin mozik is korlátozások nélkül vetítenek.

A járványveszély elmúltával az élet fokozatosan kezd visszatérni a fővárosba. Ezzel együtt egyre több szórakozási lehetőség jön vissza a köztudatba, amelyeket a budapestiek örömmel kezdenek kihasználni a sokáig tartó, kényszerű szobafogság után.

Ennek legújabb állomásaként június 25-től a Budapest Film Zrt. művészmozijai is megnyitnak a nagyközönség előtt.

Az első műsorhét programja már elérhető az https://artmozi.hu/ weboldalon, itt a Művész mozi, a Puskin mozi, a Toldi mozi, a Tabán mozi, a Kino Cafe és a Corvin mozi programja kapott helyet.

A korábban megjelent filmek mellett több premier előtti előadást is el lehet csípni a következő hetekben. Az Anya Taylor-Joy és Bill Nighy nevével fémjelzett Emma című kosztümös vígjátékot nagyra értékelték a kritikusok, nálunk az érdeklődők a Puskin, Tabán, Művész és Toldi mozikban láthatják csütörtöktől. Premier előtt érkezik emellett Juliette Binoche Hogyan legyél jó feleség? c. vígjátéka, és az ISIS által fogvatartott újságíróról szóló Daniel című dán dráma. Két vallási drámára is számíthatunk: Az ifjú Ahmed az iszlámot, míg a lengyel Corpus Christi a kereszténységet állítja fókuszba.

Újra nyitnak a művészmozik
Borító fotó: Niels Arden Oplev: Daniel / IMDB

Az élő vetítések mellett egyelőre folytatódik a Budapest Távmozi nevű programja is, amelynek keretében naponta egy filmet nézhetnek meg online az érdeklődők. Ezek között most olyanokat találhatunk, mint Sorrentino-tól A nagy szépség június 25-én, Pedro Almodóvar Julieta c. drámája pénteken, vagy A vendégek c. fekete komédia angol módra vasárnap.

A Budapest Film mozijainak programja itt érhető el: https://artmozi.hu/