TOP 5 erdei kirándulóhely

A BudapestKids oldalunkon megkérdeztünk titeket, és a segítségetekkel felkutattuk az 5 legklasszabb, gyerekekkel is vállalható, Budapest környéki túraútvonalat. Irány a természet!

A lista szubjektív és semmi esetre sem rangsor. Örömmel vesszük további olvasnivalók ajánlását posztunkhoz írt kommentben!

  1. A Városmajortól Zugligetig fogaskeréken, lábon, gyermekvasúton, libegőzve

A megunhatatlan, garantáltan bárkit lázba hozó, három igazán különleges járművel megspékelt útvonal. Indulás a Városmajorból, a fogaskerekűvel fel a Széchenyi-hegyre, onnan a Gyermekvasúttal robogás a János-hegyi megállóig, kis felfelé túra, majd a Libegővel irány lefelé, Zugligetbe!

TOP 5 erdei kirándulóhely
  1. A Dera patak mesebeli völgye

Magával ragadó, mesebeli útvonal a Dera patak valamivel hosszabb mint 1 km-es kanyargó völgye, fa hidakkal, vízesésekkel, sziklákkal. Tudjatok meg többet ITT!

  1. Élővilágokon át Naplás-tó tanösvény mentén

A cinkotai Naplás-tó a főváros legnagyobb állóvize, a Szilas-patak felduzzasztásával jött létre. A körülötte futó tanösvény nagyon változatos, sokféle életteret jár be, ugyanakkor emelkedő nélküli, könnyen teljesíthető útvonal ezért kisebb gyerekekkel is ideális kirándulóhely.
Tudjatok meg többet ITT!

  1. Hárs-hegyi két kilátós túra

A Szépjuhászné megállótól Hűvösvölgyig tartó útvonal nem véletlenül népszerű a kiránduló családok körében: akár egy egész napra is elnyújthatjuk a nem megerőltető túrát, kombinálva az ugyanezen a vonalon közlekedő Gyermekvasúttal, meg-megállva a kialakított számos pihenőhelynél, piknik asztalnál, tűzrakó helynél, útbaejtve a két kilátót: a Kaán-károly és a Makovecz Imre-kilátót. Tudjatok meg többet ITT!

TOP 5 erdei kirándulóhely
Fotó: Vígh-Tarsonyi Gergő / Mozgásvilág.hu

  1. Kecske-hegyi Oroszlán(-szikla) vadászat

A fővárosi természetjárás történelmi útvonalain, széles, kényelmes erdei sétányain vezet végig a minimális szintkülönbséget tartogató körtúra útvonala. A városból épphogy kimerészkedve, a budai kerületekre és a Duna csillogó szalagjára a legszebb panoráma pontokról le-lepillantva haladhatunk végig és “vadászhatunk” a mászásra csábító sok sziklaformáció között az oroszlánt formázóra. Tudjatok meg többet ITT!