Vadonatúj Budapest

Vadonatúj Budapest

Budapesten nincs egy talpalatnyi zöld terület sem és nem lehet élvezni a vízpart melletti hűsölést? Unalmas és túl meleg van? Cseppet sem!

Budapest az itt és az ország más helyein élők számára is programoktól nyüzsgő, kulturálisan pezsgő város, tele rejtett, festői szépségű oázisokkal, felfedezésre váró romantikus zugokkal, lenyűgöző építészettel, és kihagyhatatlan gasztronómiával. Egy olyan tökéletes nap vagy hétvége eltöltésére alkalmas európai nagyváros, ami felveszi a versenyt bármelyik nyaralási célponttal, és bőven kárpótolja a külföldi utazásunk elmaradása miatt érzett űrt, ráadásul idén még a turista tömegekkel sem kell megküzdenünk.

Egy nap a városban

Hogy a városnézés és a reggeli kellemesen egybeessen, indítsuk egy belvárosi gofrizással a napot!  A gyerekek ennél csak akkor lesznek boldogabbak, ha a Városliget felé vesszük az irányt. Az állatkert mindenkit felcsigáz, ráadásul onnan kisétálva a parkban még több programlehetőség vár ránk. A szülők a végtelen zöldet élvezhetik, esetleg a környék romantikus építészetében gyönyörködhetnek, míg a gyerekek a tó körül, a hiper városligeti játszótéren, vagy a kacsaúsztató körül szaladgálhatnak. Persze egy igazán forró nyári napon nehéz a vízzel betelni, úgyhogy irány a strand! A gyerekek a Palatinuson vagy a Római parton vígan pancsolhatnak, míg a szülők limonádéznak és lángost szereznek.

A napot a legérdemesebb a bájos Gellért-hegyi csúszdaparkkal, vagy pedig egy mindenkinek különleges programként szolgáló VR-parkkal zárni.

A legjobb hír, hogy mindezt az új, a belföldi turisták igényeihez szabott Restart Budapest Card szolgáltatásaival most extra kedvezményesen megtehetjük. A kártyához szuper, fix áras hotel ajánlatok is tartoznak; akár már 12 ezer Ft/ éjszakáért találhatunk szállást, de élvezhetjük azt az egyedülálló ajánlatot is, amely magában foglal egy két fős, 5 csillagos szállodai szobát, mindössze 30 ezer forint/éjszaka áron.

Ráadásul ingyen közlekedhetünk a Hop-on Hop-off járatokkal is a célpontok között, és jobbnál jobb helyeken ehetünk, rengeteget spórolva ezzel. A legjobb fürdőkbe és strandokra – a már említett Palatinusra például – a kártya szintén ingyen belépést biztosít egy alkalommal! Segítségével ráadásul nem csak remekül szórakozhatunk, de jót is teszünk a helyi vállalkozásokkal, amik hősiesen átvészelték a karantén időszakát.

Bővebb infó: https://hello.enbudapestem.hu/

Kalandra fel, Budapesten!