Fenntarthatóság az októberi Design Vásáron

Október 4-én 10.00-18.00 között rendezik meg a WAMP Design Vásárt a Budapest Design Week programsorozat részeként. Az esemény a „Tartsd körforgásban!” tematikájára épül, komoly szerepet kap benne a fenntarthatóság és a zero waste filozófia, valamint az ökológiai lábnyomunk csökkentésének fontossága járványhelyzetben is.

Az idei WAMP Design Vásárt október 4-én a gyönyörű adottságokkal rendelkező Hegyvidéki Sirály sétányon, a MOMkult előtt rendezik meg. Az esemény a Design Hét idei „Tartsd körforgásban!” tematikájához a csatlakozva olyan tervezőket vonultat fel, akik számára kiemelten fontos a fenntarthatóság, a tervezéskor szem előtt tartják a zero waste filozófiát és az újrahasznosítást, valamint gondosan ügyelnek a tárgyak tartósságára, ezáltal is csökkentve az ökológiai lábnyomot. A körfogás fenntartása pedig a mostani járványhelyzetben még az eddigieknél is jóval komolyabb hangsúlyt kell, hogy kapjon.

Fenntarthatóság az októberi Design Vásáron
Fotó: MZF Fashion

A WAMP keretében kiemelt helyet kap Mezőfi Andrea divattervező és fodrász is, a Hónap tervezője. A divattervezést a Mod’Art művészeti és divatiskolában tanulta, ahol a luxus márka tervezéstől, a gyerekruhán át egészen a street artig kipróbálhatta magát, így bőven volt lehetőség megtalálni a hozzá legközelebb álló stílust: így született meg a fiatalos, főként sportosabb vonalat képviselő MZF márka. 2018-ban már volt a WAMP-on Hónap tervezője, azóta pedig a ruhák mellett cipőket is tervez és készít.

A járványhelyzet során természetesen nem csak a körforgás fenntartása, de a megfelelő védekezés is rendkívül fontosnak számít. Ezek a védekezési módok a vásár során is kötelezően betartandók, így az árusoknak, vásárlóknak is kötelező a távolság betartása. Szabadtéren a maszk viselése ajánlott, de nem kötelező. A látogatók a WAMP információs pultjánál kézfertőtlenítőt is tudnak használni.

További információ a WAMP honlapján!

Fenntarthatóság az októberi Design Vásáron
Fotó: MZF Fashion