Iskolás hétköznapok, önfeledt hétvégék

Az iskola elkezdődött, de ez nem ok arra, hogy ne tarkítsuk a kora ősz kellemesen napos hétvégéit jobbnál jobb programokkal. Sőt! A tanévkezdés stresszes kapkodását a legjobb szórakoztató, a család minden tagját energiával és élményekkel feltöltő foglalatosságokkal kompenzálni. Az alábbi merítésből kicsik és nagyok is megtalálják, ami boldoggá teheti őket.

Az ősz második nyárias hétvégéjét érdemes a szabadban kezdeni, hogy kiélvezzük a jó időt és a sárguló levelek csodás látványát, miközben hétvégi reggelinket fogyasztjuk.

Számtalan szabadtéri piac áll rendelkezésünkre, hogy családostul kivonuljunk, és a finomabbnál finomabb termelői áruk közül válogassuk ki a finomságokat. 

A Czakó piac szombati kirakodása is kifejezetten az iskolakezdésre hangolódott, Iskola kezdő Czakó piac címmel hirdetik magukat. Sajtok, szörpök, húsok, lekvárok, zabkásák, mentes finomságok. Bármi, és minden, amire felnőttek és gyerekek korgó gyomorral vágyhatnak!

Iskolás hétköznapok, önfeledt hétvégék
Fotó: Czakó Termelői Piacz

Ha a piaci bőség zavarában képtelenek voltunk könnyed keretek között tartani a reggelit, dolgozzuk le testmozgással! Gyakran előfordul, hogy biciklire pattannánk a gyerekeinkkel együtt, de a forgalomban tekerni a kicsikkel mégsem tűnik jó ötletnek. Erre, és a város egy specifikus kerületének a megismerésére kínál megoldást a Kör(be)biciklizések Józsefvárosban programsorozat, ami  a Józsefvárosi Önkormányzat a Kerékpárosklubbal együttműködésben, az Autómentes Szeptember keretében összesen öt biciklis túrát szervez azoknak, akik szeretnének bringázni, de eddig Budapesten nem mertek biciklire ülni. Az út során a Kerékpárosklub önkéntesei megmutatják, hogyan lehet biztonságosan biciklizni a gyerekekkel, valamint hasznos információval látnak el a kerékpárokról és a biztonságos kerékpáros közlekedésről. Ha a tempó miatt aggódunk, felesleges. Ígéretük szerint lassú és kényelmes ritmusban tehetjük mindezt, senkinek nem kell a kifulladástól tartania!

Iskolás hétköznapok, önfeledt hétvégék
Kép: Józsefvárosi Önkormányzat

Ha megpihennénk a kinti elfoglaltságok után, és szeretnénk egy szupermenő, szellemileg stimuláló programmal lenyűgözni a gyerekünket, az Edutus Lab- Lego Robot Szakkörével biztos, hogy belopjuk magunkat a szívébe. A nyílt nap során 9-16 éves gyerekeknek mutatják meg a robotprogramozás alapjait. Nem csak azok élvezhetik nagyon ezt a lehetőséget, akik a programozás és a robotika alapjaiba szeretnének bepillantani, de azok is, akik imádnak legozni.  Az se probléma, ha a gyerekeknek nincs a feladatokhoz szükséges saját szettük, mert az Edutus Lab biztosít számukra. Izgalmasan hangzik, igaz? A nyílt napon való részvétel ráadásul ingyenes!

Ha a család nem minden tagja rajong a robotikáért, azért az sem probléma. A Cinemira-Pop up hétvégi családi programján a Friss Hús 2020 vetítések keretében szuperizgalmas és kihagyhatatlan vetítések és programok várnak a családokra. Nem csak jobbnál jobb filmeket nézhetnek a gyerkőcök és a szüleik, de alkotásra is van lehetőség!

Legó és gyurma animációs workshop az egész családnak, kaszkadőr workshop, ahol nem csak a verekedésről, de az esésről és a táncról is megtudhatnak számtalan érdekes részletet a résztvevők, és rajzfilmek minden mennyiségben. A Workshop-és programfelhozatal tényleg minőségi, és garantáltan leköti a gyerekeket, akár picik, akár idősebb kamaszok!

Iskolás hétköznapok, önfeledt hétvégék

Hogy méltó lezárása legyen a hétvégének, valami igazán meghitt programot ajánlunk. A mai gyerekek figyelme gyakran szétmorzsolódik, és a szülők is hajlamosak a technológia szórakoztatására bízni az időtöltést.

A Board Game Cafe Családi Társasjátékos Vasárnap címet viselő programja azért fantasztikus, mert gyerekkorunk nosztalgiáját hozza vissza, hogy a mi csemetéink is megismerkedhessenek azzal.

Minden 14 év alatti gyerek, aki vasárnap dél és délután öt óra között a családjával érkezik hozzájuk, vendégük a játékra, ekkor csak a 14 év felettiektől kérik el a szokásos, 3 órára szóló 500 Ft/fő belépőt.

Ha pedig Kajla útlevéllel érkezel, pecsétet gyűjthetsz bele náluk. 

Hát nem kedves?

Borítófotó: BVA/Soós Bertalan