Sétálj velünk! – fedezd fel gyalog, mennyi izgalmat és csodát rejt Budapest

Ingyenes, egyre bővülő és telefonról is elérhető városi séta kínálattal veti bele magát az utcák forgatagába az Énbudapestem.hu új oldala, a Sétálj velünk!

Sétálj velünk! – fedezd fel gyalog, mennyi izgalmat és csodát rejt Budapest
V. Magyar utca – Károlyi kert / Fotó: Práczky István

Te bejártad már Budapestet? A várost felfedezni és megismerni még mindig úgy lehet a legjobban, ha fogjuk magunkat és elindulunk, csak úgy komótosan, sétálva, ahol nem a végcél a lényeg, és nem is a legrövidebb utat keressük, sőt! Sétálhatunk a végeláthatatlan sugárutak menték, árnyas fasorokban nézelődhetünk, elcsalinkázhatunk a körutakról, Budapest szinte végtelen lehetőségeket kínál. Választhatunk, hogy Duna-part vagy hegyvidék, ódon Belváros vagy zöld villanegyedek, izgalmas helyi történetek és sorsok, vagy komoly urbanisztikai kérdések érdekelnek minket – az Énbudapestem.hu egyre bővülő sétakínálatában mindenki talál kedvére valót. 

Sétálj velünk! – fedezd fel gyalog, mennyi izgalmat és csodát rejt Budapest
Sétálj velünk! / Fotó: Bartha Dorka

A túrák csak rád várnak, ha szeretnéd tudni…

  • Kiért epekedett és kit emlegetett Krúdy Gyula „Pest legszebb rózsájaként”?
  • Hol állnak a magyar Gaudínak is nevezett Lechner Ödön legszebb magyaros szecessziós remekei?
  • Hogyan vált az egyik legterheltebb terünkké a Szabadság tér, ahol farkasszemet néz egymással Kossuth Lajos, a szovjet emlékmű és a birodalmi sas?
  • Hol tartott feledhetetlen luxus-partikat a századforduló krémje?
  • Vajon hányszor építették fel Vajdahunyad várát és mit keres ott Drakula?
  • Mi maradt meg a felrobbantott Erzsébet hídból?

Ahol lehetőség van rá, az útvonal akadálymentesen is bejárható, hiszen a város mindenkié. Budapest felfedezése ráadásul a koronavírus járvány közepén is biztonságos; elindulhatunk egyedül, de a partnerünktől a szabad levegőn is tartani tudjuk a megfelelő távolságot, csak ne felejtsük otthon a maszkot. Ráadásul most rengeteg környék új arcát is mutatja, hiszen a forgalom és a tömeg is sokkal kisebb, mint a megszokott turista-szezonokban – éljünk a lehetőséggel, hogy városlakóként új oldaláról ismerhetjük meg Budapestet ezekben a hónapokban. 

Sétálj, csatangolj, kószálj, gurulj velünk, válaszd ki, melyik tematikus túra érdekel, és keresd fel a város megannyi izgalmas, rejtett, vagy új arcát mutató népszerű helyszínét. 

Ajánlatunk neked:

Ha kedvet kaptál a további barangoláshoz, egyes állomásoknál megtalálsz párat azok közül a vezetett városi séták közül, amelyeken még többet megtudhatsz az adott környék történetéről.


Az összes séta elérhető itt – az oldalon: https://setaljvelunk.hu/

***

Budapest TE meg ÉN sorozatunk legújabb podcastjában Fenyvesi Zoltán és Ott Anna mutatja be a séta oldalt. A podcast itt elérhető: https://bit.ly/3mGYAu1