Elindult az első karácsonyi Fényvillamos – és hamarosan több is jön

Az ünnepi díszbe bújtatott, fényárban úszó villamos az idei első útját a korábbi évek hagyományaihoz hasonlóan a 2-es vonalán tette meg, különleges hangulatot varázsolva a Duna-partra.

A több kilométer hosszúságú ledfüzérrel feldíszített UV ikerkocsik most is Budapest különböző pontjain bukkannak majd fel, egészen január 6-ig, a belvárosi útvonalak mellett a külső kerületekbe is gyakran kanyarodik majd. Ráadásul idén nem csak egy szerelvény járja majd a vonalakat, de hamarosan még további két új szerelvény is indul. (És megsúgjuk, fénytroliból is több lesz!)

A Fényvillamos(ok) 2020. december 24-e és december 31-e kivételével Vízkeresztig minden nap 15:00 órától szállítja az utasokat. A hét különböző napjain a 2-es, 19-es, 42-es, 47-es az 50-es, az 56A, az 59-es, a 62A és a 69-es vonalakon közlekednek majd a járok. A pontos menetrend megtalálható a BKV Zrt. honlapján és hivatalos Facebook oldalán is.


Elindult az első karácsonyi Fényvillamos – és hamarosan több is jön
Fotó: BKK/Nyírő Simon

A hatvanéves járműveket a BKV munkatársai már tizenkét éve több ezer izzóval világítják ki, hogy különleges hangulatot varázsoljanak a budapestieknek, mindennapi utazásaik során is.

Ebben az évben különösen fontos ez, hiszen a koronavírus járvány miatt szükségessé vált korlátozások, többek között a karácsonyi vásárok elmaradása szűkebbre szabják az adventi időszak kereteit a megszokotthoz képest.

Elindult az első karácsonyi Fényvillamos – és hamarosan több is jön
Egy korábbi évben a Szabadság hídon. Fotó: Soós Bertalan

Idén a járványhelyzet megkívánta biztonsági intézkedéseket figyelembe véve online közvetített esemény keretében indította útjára a közkedvelt járművet Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere és Bolla Tibor, a BKV Zrt. Vezérigazgatója.

Forrás: BKV Zrt. közleménye